Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η καινούρια χρονιά ήρθε με τις κωδικές λέξεις τεστ και όμικρον να μας κρατούν σε σπίτια και καναπέδες. Η τηλεόραση με την γνωστή της διάθεση και δράση προσπαθεί να μας χαρίσει -και- κινηματογραφικές στιγμές ικανές να συνδυάσουν κάθε -σινεφιλικό και μη- γούστο.

 

10/1

Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών

ΕΡΤ1-00:15

Ο Πίτερ Τζάκσον παραδίδει, εδώ, το τελευταίο μέρος της τριλογίας των ταινιών Χόμπιτ. Κι αν είχατε -κάποτε- πιστέψει πως ο Τζάκσον επέστρεψε στον κόσμο του Τόλκιν εν είδει αρπαχτής, καταφέρνει -με το τελευταίο μέρος της τριλογίας- να μας χαρίσει ένα επικό φινάλε που μπορεί να παρασύρει κινηματογραφικά μάτια και βράδια.

 

11/1

Kill Bill: Volume 2

OPEN-23:00

Το εξίσου αιματοβαμμένο δεύτερο μέρος του Kill Bill έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες για να μας επαναφέρει στο ποπ βίαιο όραμα του Ταραντίνο. Χωρίς να εξελίσσει την αισθητική του, καταφέρνει, και πάλι να χαρίσει στους φαν του μία ταινία που δεν μπορεί παρά να τους εισάγει σε έναν φαντασιακό κόσμο εκδίκησης και βίας.

kill bill volume 2 texnes plus

 

12/1

Το κορίτσι με το τατουάζ

OPEN-23:00

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ βασιζόμενος στην τριλογία του Στιγκ Λάρσον παραδίδει την αμερικάνικη της εκδοχή και καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα αφηγούμενος μια ιστορία πλασμένη από μέινστριμ πλην απόλυτα αγωνιώδη ατμόσφαιρα και δυνατούς κινηματογραφικούς σταρ. 158 λεπτά αγνής κινηματογραφικής διασκέδασης είναι εδώ και αναμένουν να σας παρασύρουν.

 

13/1

Η Συμμορία των 8

STAR- 21:00

Η «Συμμορία των 11» έχει γεννήσει μια σειρά ταινιών που καταφέρνουν -εν γένει- να κερδίσουν κινηματογραφικές εντυπώσεις. Εδώ, το αντρικό πρωταγωνιστικό καστ διαδέχεται ένα σύνολο απατεώνων αποτελούμενο μόνο από γυναίκες. Το όλο, λοιπόν, φεμινιστικό hype επηρέασε και τον κόσμο των περίφημων Oceans και κατάφερε να εισάγει το γυναικείο στον κόσμο της «απατεωνιάς» προσφέροντας μία ταινία που επενδύει σε λαμπερές πρωταγωνίστριες για να κερδίσει οριστικά τα κινηματογραφικά βλέμματα.   

 Oceans 8 texnes plus

 

14/1

Pulp Fiction

ΣΚΑΙ- 00:15

Το απόλυτο αριστούργημα του Κουέντιν Ταραντίνο ήρθε το 1994 για να ταράξει σχεδόν ανεπανόρθωτα τα κινηματογραφικά νερά. Ο σκηνοθέτης, εδώ, μοιάζει να εφηύρε μια νέα κινηματογραφική γλώσσα που δεν παύει, όμως, να αφηγείται -εν τέλει- μια γκανγκστερική ιστορία. Και δεν απεκδύεται ποτέ τον χαρακτήρα του καθολικά προσβάσιμου σινεμά καταδικάζοντας απροκάλυπτα κάθε μορφή ανούσιου ελιτισμού.

 

15/1

The Truman Show

ΣΚΑΙ- 00:30

Λίγο, μόλις, πριν την εισβολή του Μεγάλου Αδερφού και της επικράτησης της κουλτούρας του σε ζωές και καθημερινότητες, ο Πίτερ Γουίαρ αφηγείται την ιστορία ενός καθ’όλα «συνηθισμένου» άντρα που ανακαλύπτει πως η ζωή του δεν είναι παρά ένα ριάλιτι σόου. Μια ταινία που έχει πλέον περάσει στην σφαίρα του -σχεδόν- κλασικού σινεμά που μιλά ανοιχτά και γοητευτικά για τον πάσης φύσεως Μεγάλο Αδερφό που μπορεί και να παραμονεύει και να γελά χαιρέκακα γνωρίζοντας τι έκανες και τι θα κάνεις κάθε πέρυσι, κάθε φέτος και κάθε του χρόνου.

 

16/1

Επιχείρηση Argo

STAR- 23:00

Υπό την καλλιτεχνική σκέπη ενός κινηματογραφικού γυρίσματος ένας πράκτορας της CIA επιχειρεί να σώσει ένα Αμερικανούς ομήρους στην Τεχεράνη το 1979. Ο Μπεν Άφλεκ παραδίδει μια ιδιότυπη πολιτική ταινία με γερές δόσεις σαρδόνιου χιούμορ αλλά και σκληρού ρεαλισμού. Μια καλή στιγμή του σύγχρονου Αμερικάνικου σινεμά που έφυγε από την τελετή των Όσκαρ με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, αλλά και Διασκευασμένου Σεναρίου.

argo texnes plus

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία