Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν τα πρωτοχρονιάτικα πάρτυ εν είδει γκλαμουράτου ρεβεγιόν με ατέλειωτες ουρές και open bar μοιάζουν με όνειρο θερινή νυκτός, η τηλεόραση μοιάζει φέτος να προνοεί για όσους, τελικά, επιλέξουν Χριστούγεννα στον καναπέ με κρασί, τυρί κι ατέλειωτα μελομακάρονα. Προσφέρει, λοιπόν, επιλογές για όλα τα γούστα που εκτείνονται από σινεφιλικό sci-fi μέχρι κλασικές  χριστουγεννιάτικες κωμωδίες.

Δευτέρα 27/12

Ad Astra- Open 21:00

Ο Τζέιμς Γκρέι στρατολογεί μία σειρά εξαιρετικών ηθοποιών (Τόμι λι Τζόουνς, Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και με προεξάρχοντα τον Μπραντ Πιτ μας αφηγείται μια ιστορία αναζήτησης της προσωπικής και ανθρώπινης ρίζας. Ο αστροναύτης Ρόι ΜακΜπράιαντ αναλαμβάνει το ταξίδι στα πέρατα του ηλιακού συστήματος προκειμένου να βρει τα ίχνη του πατέρα του, αλλά και της όποιας εξωγήινης ζωής. Η ταινία του Γκρέι είναι μια αργή υπνωτιστική εμπειρία που δεν προσφέρει για απαντήσεις, αλλά για απόλυτα κι αιωνίως άλυτα ερωτήματα.

 

Τρίτη 28/12

Ο Μονομάχος- STAR 23:10

Το 2000 είδε το κινηματογραφικό φως των σκοτεινών αιθουσών μία από τις πλέον λαοφιλείς επικές ταινίες του 21ου αιώνα. Ο Ρίντλει Σκοτ αφηγείται την ιστορία του πρώην στρατηγού Μάξιμου Δόκιμου Μερίδιου (Ράσελ Κρόου) σε αποστολή εκδίκησης του δολοπλόκου Κόμμοδου (Χοακίν Φοίνιξ) που του στέρησε το θρόνο. Ο Κρόου χαρίζει την απαραίτητη χολιγουντιανή γκλαμουριά στην αρχαία Ρώμη και ο Σκοτ καταφέρνει να χαρίσει διαστάσεις καλοκουρδισμένου  έπους σε μια ιστορία που ακόμα καθηλώνει το κοινό της.

the gladiator texnes plus

Τετάρτη 29/12

Ο Άγγλος Ασθενής- ΣΚΑΙ 00:30

Στον «κλασικό» πλέον «Άγγλο Ασθενή» μία νοσοκόμα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου προσπαθεί να ανασυνθέσει το παζλ της ζωής ενός Άγγλου ασθενή με εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Και ο Άντονι Μινγκέλα κερδίζει 9 Όσκαρ για την αφήγηση μιας ιστορίας έρωτα και πολέμου που ποντάρει στην κλασική χολιγουντιανή συνταγή του ανέφικτου έρωτα, καταφέρνοντας, όμως, να της χαρίσει μια γοητεία απόλυτα διαχρονική.

Πέμπτη 30/12

Το τανγκό των Χριστουγέννων- MEGA 22:30

Η ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη που αγαπήθηκε από μεγάλη μερίδα του κοινού αφηγείται την ιστορία του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανλίδη ο οποίος, κατά την διάρκεια της χούντας, ζητά από έναν φαντάρο να του μάθει να χορεύει. Σκοπός του είναι να ζητήσει σε χορό την κόρη του συνταγματάρχη και να καταφέρει να βγει ασπροπρόσωπος από την δοκιμασία του τανγκό. Μια ταινία που κι αν δεν ξεφεύγει από την τηλεοπτική αισθητική και την ακαδημαϊκή της απόδοση προσεγγίζει τους ήρωες της με μοναδική ευαισθησία και αποδίδει με μαεστρία τον ρομαντισμό των Χριστουγέννων.

to tango twn xristougennwn texnes plus

 

Παρασκευή 31/12

Πολυθρόνα για δύο- Open 02:30

Δύο εκατομμυριούχοι βάζουν ένα στοίχημα που βρίσκει έναν υπάλληλο χρηματιστηριακής εταιρείας να αλλάζει θέση με έναν ζητιάνο και να καλούνται οι δυο τους να περάσουν τις  χριστουγεννιάτικες γιορτές στο νέο τους αυτό περιβάλλον. Η ταινία του Τζον Λάντις αγαπήθηκε από το κοινό και απογείωσε τις μετοχές και την καριέρα του Έντι Μέρφι. Κι αν έχουν σήμερα περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την πρώτη προβολή της, αυτή δεν έχει σταματήσει να αποτελεί μία από τις πλέον ξεκαρδιστικές χριστουγεννιάτικες κωμωδίες που έχει κερδίσει με το κινηματογραφικό σπαθί της τις απανταχού χριστουγεννιάτικες καρδιές.

 

Σάββατο 01/01

Πιάσε με αν μπορείς- ΣΚΑΙ 21:00

Το 2002, ο Σπίλμπεργκ υπέγραψε μία ταινία καταιγιστικού ρυθμού και κινηματογραφικών αξιώσεων. Ένα σύγχρονο παιχνίδι γάτας και ποντικού που προκύπτει από το δίπολο πλαστογράφου και πράκτορα FBI δίνει την ευκαιρία στον Σπίλμπεργκ να μας χαρίσει αγνή χολιγουντιανή ψυχαγωγία που δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Ενώ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τομ Χανκς βρίσκουν μία εκρηκτική χημεία επί σκηνής που προσθέτει ανεξάντλητους πόντους δράσης και ατμόσφαιρας στην δημιουργία του Σπίλμπεργκ.

catch me if you can texnes plus

 

Κυριακή 02/01

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας- STAR 17:30

Ιδιοκτήτης αλυσίδας βιβλιοπωλείων απειλεί με την ορμή του χρήματος να κλείσει συνοικιακό βιβλιοπωλείο. Η μοίρα, όμως, διαθέτει την δική της βούληση και οδηγεί, μέσω κάποιου πρώιμου online dating, την ιδιοκτήτρια του μικρού βιβλιοπωλείου και τον μεγιστάνα στα δίχτυα του έρωτα. Μία ρομαντική κομεντί με τους Μεγκ Ράιαν και Τομ Χανκς που μιλάει με ρομαντισμό κι ευαισθησία για το αναπόδραστο του έρωτα και για εκείνα τα βέλη που όλοι ,τελικά, -κάπου κάποτε θελήσαμε να μας χτυπήσουν.