Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είτε τα Χριστούγεννα είναι για σας μία μίξη κουραμπιέδων, μελομακάρονων, ποτού και δώρων είτε ένα αγχωτικό συνονθύλευμα οικογενειακών υποχρεώσεων, το κινηματογραφικό χριστουγεννιάτικο μενού διαθέτει τα κλασικά του πιάτα που επιχειρούν να χαρίσουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα στην εβδομάδα που διανύουμε. Η τηλεόραση, λοιπόν, επενδύει στα κλασικά πιάτα με ένα όμως τηλεοπτικό twist που περιλαμβάνει πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες.

20/12

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

ALPHA 22:30

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα σκηνοθετεί την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στον ρόλο μιας μάνας σε απεγνωσμένη αναζήτηση του ενόχου για την δολοφονία της κόρης της. Μετά την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών γεμίζει τρεις επιγραφές στον δρόμο που οδηγεί στην πόλη με μηνύματα που απαιτούν άμεση δράση από τον αρχηγό της αστυνομίας. Μία συγκινητική μαύρη κωμωδία που πλάθει ένα σύμπαν πρωτίστως τρυφερότητας. Τρυφερότητας που, όμως, καλεί και σε δραστικά μέτρα για τον σεβασμό και την κατάκτηση της. Η ταινία, το 2018, κατέκτησε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ΜακΝτόρμαντ και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ.

21/12

Star Wars: Skywalker- Η Άνοδος

ALPHA 22:30

Λίγους μήνες πριν την τότε επερχόμενη πανδημία είδε το σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας ο επίλογος των ταινιών Star Wars. Ένας επίλογος που σκηνοθετήθηκε από τον J. J. Abrams και πήρε ρίσκα τα οποία -κι αν δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα καλλιτεχνικά αναμενόμενα- παρέδωσαν μια αγνή ψυχαγωγία κι έναν φινάλε άξιο της σειράς των ταινιών.

StarWarsTheRIseOfSkywalker texnes

22/12

Η μορφή του νερού

ALPHA 22:30

O master του fantasy σινεμά, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, το 2018 μας αφηγείται την ιστορία δύο καθαριστριών που θα ανακαλύψουν ένα αμφίβιο πλάσμα καταδικασμένο να μείνει παγιδευμένο ως υποψήφιο πειραματόζωο. Ο Ντελ Τόρο προσπάθησε εδώ να στήσει κάτι ανάμεσα στο genre του παράδοξου ρομάντζου και της ταινίας δράσης. Κι αν για κάποιους οι σεναριακές ευκολίες ήταν προφανείς, η ταινία απέσπασε τα Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας. Αν, λοιπόν, δεν έχετε ακόμα υποκύψει στον πειρασμό του, ίσως να είναι η κατάλληλη ώρα για λίγη fantasy τρυφερότητα.

23/12

Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ

STAR 23:15

Δύο άντρες (Τομ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν) γνωρίζονται πίσω από της φυλακής τα σίδερα όπου τελικά περνούν ένα τεράστιο μέρος της πορείας τους στον κόσμο. Και αναπτύσσουν μία φιλία που σημαδεύει τη ζωή τους. Η ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ το 1995 ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ από τα οποία δεν απέσπασε κανένα. Έχει, όμως, καταφέρει να κερδίσει ένα κοινό φανατικών κι ορκισμένων οπαδών που βλέπουν στα μάτια και στην αφήγηση της την απόλυτη συγκίνηση.

sawshank redemption texnes plus

24/12

Ο Βιολιστής στη Στέγη

ΕΡΤ2 21:30

Κάτω από την πίεση των τσαρικών διώξεων στις αρχές του 20ου αιώνα, ένας Εβραίος πάτερ φαμίλιας προσπαθεί να παντρέψει τις κόρες του. Ο Νόρμαν Τζουίσον δημιουργεί, εδώ, ένα απόλυτα feel-good αλλά ταυτόχρονα εξωφρενικά όμορφο μιούζικαλ. Μια ταινία που κατάφερε να συνδυάσει την προσωπική γραφή του σκηνοθέτη, την χολιγουντιανή παράδοση με ένα υπέροχο σάουντρακ. Μπόνους point ότι αποτελεί μία ταινία που σπάνια βλέπουμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

25/12

Hugo

ΣΚΑΙ 21:30

To 2012, o Σκορτσέζε ξέφυγε από το σταθερό (του) μοτίβο των μάτσο κακοποιών και αφηγήθηκε την ιστορία ενός αγοριού που κατοικεί σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και «μπλέκει» σε μία περιπέτεια που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μυστηριώδες μηχάνημα και τον νεκρό του πατέρα. Στον ρόλο του παππού που αφηγείται ιστορίες στα εγγόνια, ο Σκορτσέζε καταφέρνει να βγει από το στερεότυπου που ο ίδιος επιφυλάσσει στον εαυτό του και να δημιουργήσει ένα όμορφο κινηματογραφικό παραμύθι για όλη την οικογένεια.

 hugo texnes plus

26/12

Μόνος στο Σπίτι

STAR 21:00

Κι αν ο Μακόλει Κάλκιν έμπλεξε με τα ναρκωτικά και ξέμπλεξε από αυτά. Κι αν ο Μακόλει Κάλκιν έχει πλέον κλείσει τα 40, το «Μόνος στο Σπίτι» παραμένει η ίσως διαχρονικότερη και επιδραστικότερη χριστουγεννιάτικη κωμωδία για όλη την οικογένεια. Δύο διαρρήκτες εισβάλλουν σε ένα σπίτι το οποίο καλείται να προστατέψει μόνος ο μικρός Κέβιν (Μακόλει Κάλκιν). Ο Κρις Κολούμπους δημιούργησε, εδώ, το χριστουγεννιάτικο must που είναι ικανό να προκαλεί κάθε χρόνο βροντόφωνα γέλια.