Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ταινία της εβδομάδας: «Είναι το Spider-Man: No way home» η superhero movie που περιμέναμε; Κύριο

Οι υπερηρωικές ταινίες εκτείνονται αισθητικά από τα σκοτάδια των ηθικών διλημμάτων του Νόλαν έως τα τηλεοπτικής αισθητικής teen movies. Εδώ, o Τζον Γουότς επενδύει στην φρεσκάδα του πρωταγωνιστικού διδύμου, Τομ Χόλαντ και Ζεντάγια, για να χαρίσει μια ορμή απόλυτα νεανική στον γνωστό υπερήρωα.

Σκηνοθετικά κινείται στους ταχείς ρυθμούς που μοιάζουν να συνοδεύουν την καθημερινότητα ενός μοιραία μεταβαλλόμενου κόσμου. Ενός κόσμου που ανήκει πλέον στους millennials και που δικαιούνται, εν τέλει, μία ταινία φτιαγμένη στα μέτρα τους. Τα χρώματα ξεχωρίζουν για την φλούο διάσταση και οι εναλλαγές των πλάνων διαθέτουν ρυθμούς καταιγιστικούς. Κι αν, συχνά, οι ρυθμοί επηρεάζουν την απόλυτη κατανόηση των όσων συμβαίνουν, η φρεσκάδα παραμένει αναλλοίωτη καθ’ όλη τη διάρκεια της.

spiderman no way home texnes plus

Σεναριακά διαθέτει μια σειρά από ευρήματα που στοχεύουν απόλυτα στην καρδιά των Spiderman φανς και επιδιώκουν απολύτως να τους χαρίσουν ένα ταξίδι σε ταυτότητες και παρελθόντα των απανταχού Spiderman. Παράλληλα επιχειρεί να «παίξει» με την έννοια του υπερήρωα και τα όποια ηθικά διλήμματα συνοδεύουν την σωτήρια ενός κόσμου σε κατάρρευση.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια ταινία που διαθέτει την αίγλη ενός απόλυτα μοντέρνου Spiderman ενταγμένου στο σήμερα των millennials. Ενός, όμως, υπερήρωα που αφήνει ημιτελείς τις σεναριακές και σκηνοθετικές του προσπάθειες. Καταφέρνει, όμως, στα σημεία να παραδώσει αγνή διασκέδαση.

2,5/5