Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Είναι το «Don’t Look Up» η κωμωδία της χρονιάς; Κύριο

Αν η θεατρική κίνηση αποδεικνύει πως οι μεγάλοι κερδισμένοι της σεζόν είναι οι κωμικές παραστάσεις με παλμό και με αδιαπραγμάτευτη ψυχή, τότε το σινεμά δεν μπορεί κι αυτό να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη ανάγκη του post καραντίνα κοινού για γέλιο κι εγρήγορση.

Ο Άνταμ ΜακΚέι έχοντας λοιπόν δώσει τα διαπιστευτήρια ενός δημιουργού που εισάγει στο genre της μαύρης κωμωδίας τους σύγχρονους καταιγιστικούς (μας) ρυθμούς δεν μπορεί παρά να βρει εύφορο κινηματογραφικό έδαφος για να ανθίσει.

Με το «Don’t Look Up» αφηγείται την ιστορία δύο ερευνητών που ανακαλύπτουν μετά επιστημονικής βεβαιότητας ότι ένας κομήτης πρόκειται να συγκρουστεί με την γη σε 7 μήνες και να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής από τον πλανήτη μας. Όταν θα επιχειρήσουν να αφυπνίσουν τις πάσης φύσεως συνειδήσεις απέναντι στην επικείμενη (μας) καταστροφή, η επιστημονική γνώση θα αντιμετωπιστεί αρχικά ως διακηρύξεις κάποιων τηλεοπτικών γραφικών τρελών χωρίς επιστημονική βάση. Ενώ, όταν οι πολιτικοί ιθύνοντες θα κατανοήσουν την οδυνηρή πραγματικότητα δεν θα διστάσουν να εργαλειοποιήσουν πολιτικά τον υποψήφιο καταστροφέα κομήτη.

thumbnail dont look up1 texnes plus

Ο ΜακΚέι δεν δημιουργεί ένα ακόμα disaster movie με αγωνιώδη ατμόσφαιρα και με απελπισμένους πολίτες να προσπαθούν σώσουν ό,τι σώζεται. Αντίθετα χαρίζει μια στιβαρή σάτιρα και δείχνει να τα βάζει ανερυθρίαστα με την απόλυτη αλλοτρίωση.

Έχει δε ως άξιους συμμάχους ένα all-star cast (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λώρενς, Μέριλ Στριπ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Κέιτ Μπλάνσετ) το οποίο θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και θα καταφέρει αβίαστα να χαρίσει ερμηνείες που με βεβαιότητα θα τους οδηγήσουν στα επικείμενα Όσκαρ.

Μία μαύρη κωμωδία που θυμίζει και φέρνει στο νου τον οδυνηρό σουρεαλισμό που βιώνουμε καθημερινά. Την ανθρώπινη βλακεία που περνιέται για αλλοτρίωση. Και την αλλοτρίωση που περνιέται για βλακεία. Αν γελάσετε με το βιτριολικό χιούμορ, μπορεί την επόμενη στιγμή να κλάψετε για τα ίδια μας τα χάλια που βρίσκουν, εδώ, ένα άρτιο κινηματογραφικό σπίτι.

3,5/5

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία