Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες που αξίζουν αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση (22-26/11)

Είτε κανείς δηλώνει πιστός οπαδός είτε απλώς αδιάφορος μπροστά στην 7η τέχνη δεν μπορεί παρά να δεχθεί πως διαθέτει ένα πλήθος ειδών ικανών να συγκινήσουν όλες εκείνες τις μοιραία διαφορετικές αποχρώσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας. Πιστή, λοιπόν, στην πολλαπλότητα των κινηματογραφικών ειδών, η τηλεόραση, αυτή την εδβομάδα, μπορεί να σας χαρίσει εκείνη ακριβώς την ταινία που δεν ξέρατε ότι είχατε ανάγκη να δείτε. Είτε, λοιπόν, επιθυμείτε εναλλακτικές βιογραφίες, είτε ξεκαρδιστικές κωμωδίες, είτε κατασκοπικές περιπέτειες το τηλεοπτικό μενού έχει φροντίσει για την κινηματογραφική σας απόλαυση.

Δευτέρα 22/11/2021

Jackie ALPHA-22:30

O Pablo Larrain το 2016 υλοποίησε το κινηματογραφικό του όραμα να παρουσιάσει μια βιογραφία της Τζάκι Κένεντι. Μια βιογραφία, όμως, της οποίας η εκδοχή αυτή έμελλε να ανανεώσει το συχνά παρεξηγημένο αυτό κινηματογραφικό genre. Αν, λοιπόν, περιμένετε να ανακαλύψετε, εδώ, μία λαμπερή και απατράπτουσα Τζάκι ή μία ντίβα θύμα των περιστάσεων, ο Larrain θα βρεθεί με βεβαιότητα απέναντι στις σινεφιλικές σας προσδοκίες. Και θα δημιουργήσει μία απόλυτα δικιά του ηρωίδα αδιαφορώντας για τις οποίες προσδοκίες περί ιστορικής πιστότητας κι αλήθειας. Παραδίδει, όμως, μια οπτικά ερεθιστική ταινία που παίζει και πειραματίζεται ιδανικά με τα κινηματογραφικά είδη.

Τρίτη 23/11/2021

Κωδικός Κολιμπρί  OPEN-21:00

Δύο ξαδέρφια επιδίδονται σε μία προσπάθεια να συνδέσουν το Ντάλας με το Νιου Τζέρσει με μία οπτική ίνα αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Το σχέδιο θα αποδειχτεί άρτιο και κερδοφόρο έως τη στιγμή της εμφάνισης μιας παρανοϊκής επενδύτριας. Ο Κιμ Νγκουγέν πατάει, εδώ, σε μία ευφυή σεναριακή ιδέα που επιχειρεί με τα αφηγηματικά της τρικ να μιλήσει ανοιχτά για την μοιραία φούσκα των επενδύσεων. Διαθέτει δε ένα καστ αξιώσεων (Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) που καταφέρνει να κερδίσει εντυπώσεις και βλέμματα. Και χαρίζει, τελικά, την ευκαιρία για ένα αγωνιώδες κινηματογραφικό βράδυ.

the hummingbird project texnes plus

 

Τετάρτη 24/11/2021

Και μόνο την Αλήθεια  OPEN-21:00

Μία πολιτική ρεπόρτερ αποκαλύπτει την ταυτότητα μίας πράκτορα της CIA. Όταν καλείται να ονοματίσει τις πηγές της, εκείνη αρνείται και οδηγείται πάραυτα στην φυλακή. Με το είδος του πολιτικού θρίλερ να αποτελεί πρόκληση για την αποφυγή του διδακτισμού αλλά και την υποβίβαση του στην «φθηνή» περιπέτεια, ο Rod Lurie καταφέρνει, εδώ, να κερδίσει το στοίχημα της αγωνίας και των ανατροπών. Χωρίς να παραδίδει κάποιο απόλυτο αριστούργημα, διαθέτει ως συμμάχους τους Kate Beckinsale και Matt Dillon και δημιουργεί μία πολιτική περιπέτεια ικανή να συνοδεύσει ιδανικά μερικά ποτήρια κρασί στον καναπέ ή στην οποία κουνιστή (ή μη) πολυθρόνα.

Πέμπτη 25/11/2021

Believe Me: The Abduction Of Lisa McVey

Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία απαγωγής της Lisa McVey από έναν κατά συρροή δολοφόνο στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα. Η McVey, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης -και- από το οικογενειακό της περιβάλλον αποφασίζει ένα βράδυ στα 17 της να αυτοκτονήσει. Το ίδιο, όμως, βράδυ θα απαχθεί από τον Μπόπμι Τζο Λονγκ. Ο Τζιμ Ντόνοβαν επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία αυτή πιστός στην αλήθεια και τη σκηληρότητα της υπόθεσης. Και καταφέρνει, τελικά, να σοκάρει με την εξιστόρηση των πραγματικών γεγονότων. Χωρίς να ανατρέπει κινηματογραφικές φόρμες και νόρμες καταφέρνει να αφηγηθεί με τιμιότητα και ειλικρίνεια την ιστορία του.

johnny english texnes plus

Παρασκευή 26/11/2021

Johnny English ANT1-23:30

Το 2003, ο Ρόουαν Άτκινοσν ως Mr. Bean γνώριζε το απόλυτο τηλεοπτικό του hype. Και οι εταιρείας παραγωγής έσπευσαν να μεταφέρουν τον trendy Mr. Bean και στην μεγάλη οθόνη. Μία μεγάλη οθόνη που, εδώ, τον υποδέχτηκε με χαρά και με ένα ακαταμάχητο χιούμορ. Με τις γκροτέσκες γκάφες του Mr. Bean να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Άτκινσον βρέθηκε να ενσαρκώνει ιδανικά τον κατάσκοπο σε μια ταινία που δεν ανακάλυψε την κινηματογραφική πυρίτιδα. Αλλά θα σας χαρίσει γέλιο μέχρι δακρύων και θα αποτελέσει ιδανικό σύντροφο μίας κουρασμένης Παρασκευής.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία