Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες της εβδομάδας στην τηλεόραση 25-29/10

Κι αν η ελληνική τηλεόραση φέτος χαρακτηρίζεται από μία υπερπροσφορά σειρών που έχουν βαλθεί να αναθερμάνουν την σχέση μας την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή, οι ξένες ταινίες καλά κρατούν στον προγραμματισμό των καναλιών. Στην εβδομάδα, λοιπόν, της εθνικής μας επετείου πέρα από την επιβεβλημένη «Υπολοχαγό Νατάσα», τα κανάλια έχουν επενδύσει σε μία σειρά πολεμικών ταινιών και περιπετειών.

 

25/10

Pearl Harbor

22:30 Alpha

Πριν, μάλλον, γνωρίσει ο Μπεν Άφλεκ για πρώτη φορά την Τζένιφερ Λόπεζ και 20 χρόνια πριν την γκλαμουράτη επανασύνδεση τους, ο Michael Bay μας ταξιδεύει στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Pearl Harbor. Εκεί, δύο Αμερικανοί πιλότοι (Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ) θα μπλεχτούν στα δίχτυα του έρωτα της ίδιας γυναίκας. Όταν ο πόλεμος θα σύρει στον θάνατο τον έναν από τους δύο, ο έρωτας θα μοιάσει να χαμογελά πλατιά στον έτερο. Ένας έρωτας που διαλύθηκε οριστικά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ένα ερωτικό τρίγωνο που έκανε κορίτσια να ερωτευτούν χολιγουντιανούς αστέρες και να κλαίνε με λυγμούς.

 

26/10

Peterloo

21:00 Open

O σπουδαίος Mike Leigh βρίσκεται, εδώ, μακριά από τον μαγικό κινηματογραφικό του εαυτό. Κι όμως, αν και απέχει από τα αριστουργήματα του παρελθόντος, καταφέρνει να μας αφηγηθεί γλαφυρά την ιστορία της σφαγής του Peterloo. Μία ιστορία κομβική για τον αγώνα της εργατικής τάξης  που η ευρωπαϊκή ιστορία μοιάζει να έχει θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Έτσι, στην ταινία του Leigh θα δούμε με χρώματα μελανά κι απόλυτα καταιγιστικά τους εργάτες του Manchester να μάχονται για την δημοκρατία και τις αρχές της εποχής να τους «σφάζουν» ανερυθρίαστα. Κι αν, λοιπόν, ο Leigh παρασύρθηκε από το πολιτικό πάθος και το κοινωνικό μένος του ρέποντας προς τον διδακτισμό, η ταινία του – σε μια περίοδο κοινωνικά επώδυνης αστυνομικής βίας- παραμένει απόλυτα επίκαιρη. 

peterloo texnes plus 

 

27/10

Allied

21:00 Open

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις επιχειρεί, εδώ, να επενδύσει στην αδιαμφισβήτητη γοητεία της ερωτικής ιστορίας της Καζαμπλάνκα επιστρατεύοντας ως λαμπερό πρωταγωνιστικό ζεύγος, τους Μπραντ Πιτ και Μαριόν Κοτιγιάρ. Ως κατάσκοποι, λοιπόν, των Συμμάχων γνωρίζονται και ζουν τον έρωτα τους στην Καζαμπλάνκα του 1942. Όταν, όμως, θα επιχειρήσουν να χτίσουν την ερωτική φωλιά τους πίσω στην Αγγλία η σφοδρότητα των αναμνήσεων του πολέμου θα επιστρέψει, επιχειρώντας να καταστρέψει τον έρωτα τους. Κι αν η αισθητική της ταινίας μοιάζει στομφωδώς ντεμοντέ, η χολιγουντιανή λάμψη προσφέρεται για κινηματογραφικά ταξίδια μακριά από καναπέδες και στενόχωρα διαμερίσματα.

 

28/10

Bridge of Spies

21:00 STAR

Σε μία από τις καλές κινηματογραφικές στιγμές του των τελευταίων ετών, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, μας αφηγείται μία ψυχροπολεμική αμερικανική ιστορία. Έχοντας ως στιβαρό πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, ο Σπίλμπεργκ θα μας ταξιδέψει στην υπόθεση της ανταλλαγής ενός Σοβιετικού με έναν Αμερικανό κατάσκοπο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Κι αν η ιστορία μοιάζει να μπορεί να σας συνεπάρει με το αμείωτο της σασπένς, τελικά, ο Σπίλμπεργκ καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα επενδύοντας στους χαρακτήρες και χτίζοντας μία ταινία βασισμένη στέρεα στα ιστορικά δεδομένα και όχι στην χολιγουντιανή δράση.

bridge of spies texnes plus

 

29/10

Inglourious Basterds

23:45 ANT1

Ο Κουεντίν Ταραντίνο είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πλέον ικανούς μάστερ στην ισορροπία ανάμεσα στο εμπορικό και το ποιοτικό σινεμά. Έχοντας βρει την μαγική συνταγή της αμιγούς κινηματογραφικής ψυχαγωγίας, εδώ, το πράττει και πάλι με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Κι αν η ιστορία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου είναι μοιραία τραγική και δακρύβρεχτη, ο Ταραντίνο καταφέρνει, με συμμάχους τους Μπραντ Πιτ και Κριστόφ Βαλτζ, αφηγούμενος την ιστορία μιας αντιναζιστικής εβραϊκής εκδίκησης, να μας διασκεδάσει αφόρητα κι απενοχοποιημένα. Σε μία εβδομάδα εθνικής επετείου κι υποτιθέμενης πατριωτικής ανά(σ)τασης, ο Ταραντίνο μπορεί να κλείσει πονηρά κι ιδανικά τον κύκλο των όποιων εορτασμών. 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία