Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η ταινία «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 94α Όσκαρ

Η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία «Digger» του σκηνοθέτη Τζώρτζη Γρηγοράκη, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 94η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας).

Η επιλογή έγινε κατόπιν πρότασης επταμελούς γνωμοδοτικής Επιτροπής , την οποία έκανε δεκτή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η Επιτροπή πρότεινε ομόφωνα το «Digger», καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ταινία η οποία μπορεί να απευθυνθεί σε ένα διεθνές κοινό δεδομένου ότι παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν προσιτή χωρίς να κάνει έκπτωση στην κινηματογραφική ποιότητα.

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον τρόπο ζωής του.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

f71f4047288a77a493d9263e7e3cc0e1

Παίζουν Αργύρης Πανταζάρας, Βαγγέλης Μουρίκης, Σοφία Κόκκαλη, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Η ταινία με το οποίο εκπροσωπείται η Ελλάδα στις διαδικασίες των Όσκαρ της συγκεκριμένης κατηγορίας προτείνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από γνώμη επταμελούς Επιτροπής, η οποία συγκροτείται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Τα μέλη της προέρχονται, κυρίως, από τον χώρο του κινηματογράφου και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με υποψήφια ταινία.

Για το 2021 η εν λόγω Επιτροπή συγκροτήθηκε με την εξής σύνθεση:

  • Εύα Στεφανή, σκηνοθέτις και εικαστικός, καθηγήτρια κινηματογράφου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α., ως Πρόεδρος
  • Δημήτρης Σοφιανόπουλος, σκηνοθέτης, ως Αντιπρόεδρος
  • Χρήστος Νίκου, σκηνοθέτης (κατά πάγια τακτική, συμμετέχει ο σκηνοθέτης της υποψήφιας ταινίας του προηγούμενου έτους)
  • Γιάννης Δασκαλοθανάσης, διευθυντής φωτογραφίας
  • Μαρία Καλλιμάνη, ηθοποιός
  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης
  • Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία