Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Tο τετράγωνο

O Χρυσός Φοίνικας του 2017, «Το Τετράγωνο», είναι μια, εκουσίως παγερή, σάτιρα που αποτέλεσε και την μεγάλη έκπληξη ολόκληρης της κινηματογραφικής χρονιάς με την τόλμη της αισθητικής και των εκφραστικών της μέσων. Πρωταγωνιστής της, ένας αυτάρεσκος, εύπορος αστός διευθυντής γκαλερί με έργα σύγχρονης τέχνης στην Στοκχόλμη. Η διοργάνωση μιας νέας έκθεσης σε συνδυασμό με την κλοπή του κινητού του, δίνει στον Ρούμπεν Όστλουντ την ευκαιρία να ξεδιπλώσει μια κωμωδία που προσπαθεί σκληρά να μιλήσει για την τέχνη, τον ρόλο της και την αστική ανθρωπιά. Αφήνοντας, όμως, μετέωρη την προσπάθεια του να μιλήσει για "πολλά κεράσια", καταλήγει αναπόδραστα σε ένα μικρό κινηματογραφικό καλάθι.

Διαθέσιμη έως 15/04/2021

 

mantarinia texnes plus

Μανταρίνια

Το 2013, ο Γεωργιανός Zaza Urushadze, μας αφηγείται την ιστορία του Ίνο, ενός Εσθονού κατοίκου της Αμπχαζίας που κατά την διάρκεια των πολεμικών συρράξεων του 1992, φιλοξενεί κάτω από την στέγη του δύο ορκισμένους εχθρούς, τον Τσετσένο Αχμέτ και τον Γεωργιανό Νίκο. Και χαρίζοντας στην ταινία του την αύρα ενός σκληρού αντιπολεμικού παραμυθιού φτάνει μέχρι τα Όσκαρ ,ως υποψήφιο για το Χρυσό Αγαλματίδιο καλύτερης ξένης ταινίας. Και με την απλότητα και την πλήρη αποφυγή ξύλινου αντιπολεμικού διδακτισμού κερδίζει τα αστεράκια των κριτικών και τις καρδιές του κοινού.

Διαθέσιμη έως 22/03/2021

After Lucia

Με τα ποιοτικά οικογενειακά δράματα να μοιάζουν τα τελευταία χρόνια ντεμοντέ και δυσεύρετα, ο Μισέλ Φράνκο, το 2012, μας χάρισε μία τέτοια πολυπόθητη εξαίρεση, αφηγούμενος την ιστορία ενός πατέρα και μίας κόρης σε ένα νέο ξεκίνημα. Μετά, λοιπόν, το θάνατο της μαμάς, ο μπαμπάς και η κόρη αποφασίζουν να επενδύσουν στον θησαυρό μιας μετακόμισης στο Μέξικο Σίτι. Ενός θησαυρού που, παρά τους ούριους ανέμους της έναρξης του, αποδεικνύεται γρήγορα άνθρακες. Μια ταινία για την οικογένεια ως ανεξάντλητη αγάπη, το πένθος ως ανοιχτή πληγή  και τα νέα ξεκινήματα που το συνοδεύουν ως αναπόδραστη καταδίκη.

Διαθέσιμο έως 24/02/2021

 

only lovers left alive texnes plus

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί

O αταξινόμητος, υπέροχος και αειθαλής Τζιμ Τζάρμους, το 2013 μας χάρισε μια ταινία-ενσάρκωση της ομορφιάς που ξέρει να χαρίζει σε μάτια και καρδιές μόνο ο αγνός έρωτας. Για να μεταφέρει, λοιπόν, την ουσία του έρωτα στην μεγάλη οθόνη χρησιμοποιεί ως μέσο δύο αιωνίως ερωτευμένα ζόμπι, την μουσική και το Μαρόκο. Και καταλήγει στην sui generis αφήγηση ενός έρωτα που δεν σκαμπάζει από αιωνιότητες και δυσκολίες. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα αδιαμφισβήτητα αριστουργήματα του Τζάρμους και για μια ταινία που ζει και αναπνέει μέσα στο ίδιο της το πάθος για ομορφιά.

Διαθέσιμη έως 27/01/2021

Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο

Ένα ζευγάρι άνεργων πλην ερωτευμένων 50άρηδων Μασσαλών βλέπει τα προοδευτικά πολιτικά του πιστεύω να κλονίζονται και την ζωή του να ανατρέπεται, όταν θα πέσουν θύμα ληστείας, με δράστη έναν -επίσης- λίαν απολυμένο πρώην συνάδελφο του άντρα του ζεύγους. Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν κάνει, εδώ, ένα αγνό κοινωνικό σινεμά με ψυχή, αποφεύγοντας τον σκόπελο του διδακτισμού και συγκινώντας, τελικά, με την «απλότητα» της ανθρωπιάς του.

Διαθέσιμη έως 03/03/2021

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία