Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ταινίες που θα δούμε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα: 16-20/11

Έχοντας ξανά-εγκαινιάσει -επίσημα πλέον- την περίοδο της απονομής ευκαιριών σε χειροποίητα κουλούρια Θεσσαλονίκης, banana bread, ξεχασμένες φόρμες από την τρίτη λυκείου και σε παρκούρ ανάμεσα στις λιγοστές πρασινάδες της γειτονιάς με ,μέχρι πρότινος, άγνωστους γείτονες, ίσως ήρθε και η ώρα της δεύτερης και οριστικής ευκαιρίας στην μαύρη οθόνη της τηλεόρασης.

Δευτέρα 16/11

ΕΡΤ2 22:00- Σε επιφυλακή

Στην πρώτη μεγάλου μήκους της ταινία η Μαριάν Ταρντιέ επιστρατεύει τους Ρεντά Κατέμπ και Αντέλ Εξαρχόπουλος για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σερίφ. Ένας νεαρός άντρας «μισεί» την δουλειά του, «αγαπάει» μια κοπέλα που συναντάει στο λεωφορείο και παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, σε ένα ρεαλιστικό δράμα αλά γαλλικά.

Τρίτη 17/11

Alpha 23:00-  Στα όρια του αύριο

Μια περιπέτεια δια χειρός Νταγκ Λιμαν που έφερε την «άνοιξη» για το κινηματογραφικό είδος του χολιγουντιανού si-fi. Μία υπερπαραγωγή με τους λαμπερούς της πρωταγωνιστές, τα ειδικά εφέ της και τα όλα της. Ο Τομ Κρουζ πολεμάει εξωγήινους και ζει την θανατηφόρα μέρα της μαρμότας, ξανά και ξανά.

Τετάρτη 18/11

Star 00:00- Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ

O Σκορτσέζε ζει, αυτός μας οδηγεί. Εδώ, με σταθερό σύμμαχο τον Λεονάρντο Ντικάπριο και την καλλονή Μαργκό Ρόμπι, μας χαρίζει ένα ταξίδι στα σκληρά άδυτα του αμερικάνικου χρηματιστηρίου. Μια ταινία με χιούμορ που συζητήθηκε και ωμότητα που σόκαρε.

Πέμπτη 19/11

ΕΡΤ2 22:00- The tale

Θιασώτης του κινήματος #metoo και του θάρρους των αποκαλύψεων σεξουαλικών σκανδάλων, η Τζένιφερ Φοξ ,στην πρώτη απόπειρα της στον στίβο του σινεμά μυθοπλασίας, μας αφηγείται την προσωπική ιστορία της εφηβικής της σεξουαλικής κακοποίησης. Ενώ, βρίσκοντας την ιδανική της πρωταγωνίστρια στην υπέροχη Λόρα Ντερν θα σας χαρίσει ένα αβίαστα δακρύβρεχτο βράδυ.

Παρασκευή 20/11

Σκάι 00:30- The other guys

Χαρίζοντας μια ανανεωτική πνοή στο είδος της αστυνομικής σάτιρας και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την δυνατότητα του να προκαλεί άφθονο γέλιο, ο Άνταμ Μακ Κέι μας ξεναγεί στον κόσμο δύο αδέξιων αστυνομικών σε μια απέλπιδα προσπάθειας επίλυσης μιας εν δυνάμει απάτης. Μιας απάτης που βρίσκει την ενσάρκωση των γκαφατζήδων αστυνομικών της, στους ξεκαρδιστικούς Γουίλ Φέρελ και Μαρκ Γουόλμπεργκ.