Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη είναι η ταινία που υπέβαλλε η Ελλάδα για τα Όσκαρ

Η ταινία «Μήλα» του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, επιλέχθηκε να διεκδικήσει μια θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. 

 

 Η ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγο από το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης απονομής των OSCAR, με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/426664/11229/2777/743/7-8-2020 για την επιλογή του κινηματογραφικού έργου, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των OSCAR. Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας «Μήλα» του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου.

Το σκεπτικό της επιτροπής αναφέρει πως η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει. Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 93η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.   

Τα Μήλα - Υπόθεση 

 Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

 

 

INFO:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου
Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης
Παραγωγή: Ηρακλής Μαυροειδής, Αγγελος Βενέτης, Αρης Ντάγιος, Νίκος Σμπιλίρης (executive producer)
Εταιρεία παραγωγής: Boo Productions
Συμπαραγωγή: Mariusz Wlodarski, LAVA Films, με την υποστήριξη των ΕΚΚ, Polish Film Institute και ΕΡΤ.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bartosz Swiniarski | Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης, Κώστας Κουτελιδάκης
Μουσική: The Boy
Σκηνογράφος: Έφη Μπίρμπα -Ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελλίδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Αννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Λάσκος, Μπάμπης Μακρίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Κίμωνας Φιορέττος, Νότα Τσερνιάφκσι, Αλεξάνδρα Αϊδίνη