Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Από τη Σοφία Γουργουλιάνη

Κι αν η καλοκαιρινή ρομαντζάδα αγνοείται χωμένη κάτω από τόνους αντισηπτικών και ατέλειωτα μέτρα αποστάσεων, τα θερινά σινεμά είναι αποφασισμένα να μας θυμίσουν πως το καλοκαίρι είναι να για να το ζεις, να το γελάς και να γελιέσαι πως δεν θα τελειώσει ποτέ. Να το βλέπεις σε μια οθόνη την ώρα που νυχτώνει με μια μπύρα –πάντα- μισογεμάτη.

«Πινόκιο»

Ο Πινόκιο επιστρέφει στα θερινά σινεμά δια χειρός Ματέο Γκαρόνε και μας προσφέρει μία liveactionεκδοχή του παλιού ψεύτη εαυτού του, με άξιο ερμηνευτικό σύμμαχο τον Ρομπέρτο Μπενίνι.

πινοκιο texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 11 Ιουνίου 2020

«Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος»

Η ζωή του διαβόητου Αυστραλού γκάνγκστερ Νεντ Κέλι (Τζορτζ Μακ-Κέι), έρχεται διά χειρός Τζάστιν Κουρζέλ για να χαρίσει στο καλοκαίρι την απαραίτητη δόση από πιστολίδι και άγριες συμμορίες που –ναι- τη χρειάζεται.

νεντ κελι ο νο1 καταζητουμενος texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 18 Ιουνίου 2020

 

«Οι Μεταφραστές»

Το τελευταίο μέρος μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας και ένα γκρουπ μεταφραστών σε λογοτεχνική καραντίνα με σκοπό να μην διαρρεύσει ούτε ίχνος από το πολυαναμενόμενο φινάλε. Μία ιστορία λογοτεχνικού μυστήριου από τον Ρεζί Ρουανσάρ με τους Ρικάρντο Σκαρμάτσιο, Ολγκα Κιριλένκο, Λαμπέρ Γουιλσόν, αλλά και τον «δικό μας» Μανώλη Μαυροματάκη.

μεταφραστες texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 18 Ιουνίου 2020

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης»

Η κλοπή ενός σπάνιου και πολύτιμου πίνακα ζωγραφικής μετατρέπεται στα χέρια του Τζιουζέπε Κατοπόντι σε ένα αγωνιώδες θρίλερ για όλες εκείνες τις εμμονές που (θα) μας κατατρέχουν. Με τους Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κλάες Μπανγκ.

διαρρηκτης υψηλης τεχνες texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής:25 Ιουνίου 2020

 

«Μια Νύχτα Μαγική»

Ο Κριστόφ Ονορέ καταθέτει τη δική του γαλλική ιστορία απιστίας. Μία σχέση που διαλύεται λόγω μιας απιστίας μετατρέπεται, εδώ, στο ιδανικό όχημα για γερές δόσεις γέλιου. Ο Ονορέ προσθέτει στο μείγμα μερικές πρέζες φαντασίας και τη γαλλική γοητεία των Κιάρα Μαστρογιάννι και Βενσάν Λακόστ για να μας χαρίσει μία –ίσως- ιδανική συντροφιά για τα καλοκαιρινά μας βράδια. 

μια νυχτα μαγικη texnes plus 

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: Ιούνιος 2020

 

«Ταξίδι στην Ελλάδα»

Ο Μάικλ Γουίντερμπότομ σκηνοθετεί και οι Βρετανοί Ρομπ Μπρίντον και Στιβ Κούγκαν ταξιδεύουν στη χώρα μας, ακολουθώντας τα χνάρια του Οδυσσέα. Κι αν λοιπόν τα νησιά μοιάζουν, για φέτος, με όνειρο θερινή νυχτός, έρχονται με φόρα δύο Βρετανοί να μας θυμίσουν την ελληνική ομορφιά που όλοι αγαπήσαμε.

ταξίδι στην ελλάδα texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 2 Ιουλίου 2020

 

«Ένας Υπέροχος Γείτονας»

Η φιλία ενός δημοσιογράφου με τον τηλεπαρουσιαστή Φρεντ Ροτζερς στο σκηνοθετικό μικροσκόπιο της Μάριελ Χέλερ σε μια fell good ιστορία για τον απόλυτο θρίαμβο της ευγένειας. Με τον Τομ Χανκς να κερδίζει άλλη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ οι πρώτες κριτικές μιλούν για μια feel good αμερικάνικη ταινία που μπορεί ίσως να βρει τη θέση της ως ιδανικό αντίβαρο στις όποιες –αναγκαίες- μουντές στιγμές του φετινού καλοκαιριού.

ενας υπεροχος γειτονας texnes plus

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 2 Ιουλίου 2020 

«Bill & Ted face the music»

Ένα sci-fi tribute στη ροκ. Μια προφητεία ότι η ροκ θα αλλάξει τον κόσμο και δύο 40άρηδες μπαμπάδες (Κιάνου Ριβς, Αλεξ Γουίντερ) wannabe ροκάδες που βάζουν τα δυνατά τους να εκπληρώσουν την προφητεία.

bill and ted face the music texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: Αύγουστος 2020

«The One and Only Ivan»

Η Αντζελίνα Τζολί, ο Σαμ Ρόκγουελ, η Έλεν Μιρεν και ο Ντάνι ντε Βίτο δανείζουν τις φωνές τους στην ιστορία ενός γορίλλα και μίας ελεφαντίνας σε μία προσπάθεια διαφυγής από τα δεσμά της αιχμαλωσίας. Μία ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια που υπόσχεται χαμόγελα και –εκπληρωμένα- όνειρα για ένα ελεύθερο αύριο.

the one and only ivan texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 13 Αυγούστου 2020

 «Capone»

Για όλα εκείνα τα παρελθόντα που ξέρουν να (μας) παραφυλάνε στις γωνίες του μέλλοντος, φέτος, έρχεται στα θερινά σινεμά ο γηραιός Αλ Καπόνε (Τομ Χάρντι) να κατατρύχεται από ενοχές κι από περασμένες βιαιότητες.

capone texnes plus

 

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 20 Αυγούστου 2020

 «Ο μυστικός κήπος»

Η αβάσταχτη γοητεία των κρυμμένων κήπων έρχεται αυτό το καλοκαίρι μέσα από τη ματιά της μικρής Μέρι που ανακαλύπτει τον δικό της παράδεισο στον κήπο του θείου της (Κόλιν Φερθ).

ο μυστικος κηπος texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολήςΑύγουστος 2020

 

«Ένα ήσυχο μέρος 2»

Τέρατα ανιχνεύουν τον ήχο και κυνηγάνε ανθρώπους, σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων εποχών. Φέτος το καλοκαίρι ο τρόμος επανέρχεται. Υπόσχεται περισσότερα τέρατα, λιγότερο ήχο και την ίδια –αμείωτη- αγωνία.

ενα ησυχο μερος 2 texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 3 Σεπτεμβρίου 2020 

«The Beatles: Get Back»

Πίτερ Τζάκσον, Τζον Λένον, Πολ Μακάρτνει, Τζορτζ Χάρισον ενώνουν τη μουσική και κινηματογραφική τους δεξιοτεχνία σε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα γυρίσματα του μουσικού ντοκιμαντέρ “Letitbe”. Γιατί μία μπύρα, πολύ καλοκαίρι και λίγοι Μπιτλς μπορούν να μας ξαναχαρίσουν το -ίσως- αδικοχαμένο (μας) καλοκαίρι.

the beatles get back texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 3 Σεπτεμβρίου 2020

 «Οι Ζωές που δεν Έζησα»

Το αναγκαίο καλοκαιρινό μελόδραμα έρχεται από τη Σάλι Πότερ με πρωταγωνιστές τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Ελ Φάνινγκ στο ρόλο πατέρα-κόρης. Ένα ζεύγος αντιθετικό και παράλληλο σε αναζήτηση ταυτότητας. Γονεϊκής, ατομικής, συλλογικής.

οι ζωες που δεν εζησα texnes plus

 Ημερομηνία πρώτης προβολής: 17 Σεπτεμβρίου 2020

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία