Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Παύλος Παπαχριστοφίλου: Τα Ελληνικά Γράμματα δεν είναι ένας ακόμη εκδοτικός οίκος

Μας έμαθαν νέους συγγραφείς, και περνάγαμε ώρες απόλαυσης με τα βιβλία τους. Καλαίσθητες εκδόσεις. Και ξαφνικά λουκέτο. Οκ, δεν ήταν και τόσο ξαφνικό για τους λίγο πιο ενημερωμένους, πάντως ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα «λουκέτα» γιατί αυτό μπήκε από έναν δημοσιογραφικό οργανισμό, και μάλιστα όχι «κάποιον», αλλά τον ΔΟΛ. Και όχι μονο λουκέτο, αλλά και πολτοποιήση μιας τεράστιας βιβλιοθήκης. Λες και κάποιος ήθελε να μην είχαν υπάρξει ποτέ βιβλία με την υπογραφή «Ελληνικά Γράμματα».

Όταν λοιπόν ο Παύλος Παπαχριστοφίλου ανακοίνωσε ότι «επιστρέφουμε» αμέσως μου γεννήθηκε η ανάγκη να τον γνωρίσω.
Η εγκάρδια κουβέντα έγινε αυτή η συνέντευξη, που ακολουθεί.

Προσωπικά μου έλυσε κάποιες απορίες και ως φανατικού αναγνώστη μου δημιούργησε την προσμονή για νέες βιβλιοφιλικές περιπέτειες.

Γιατί τώρα τα Ελληνικά Γράμματα;

Το 2010 που μπήκε το λουκέτο, έδωσα μια υπόσχεση στο αναγνωστικό κοινό ότι “τα Ελληνικά Γράμματα Δεν είπαν την τελευταία τους λέξη”. Ως εκ τούτου ήμουν υποχρεωμένος να τηρήσω τον λόγο μου.

Τα  Ελληνικά Γράμματα έχουν μια πολύ μακρά ιστορία. Ιδρύθηκαν το 1957 από τον συχωρεμένο τον πατέρα μου. Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα και μεσουράνησαν τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Τότε συνεργάστηκα με τον ΔΟΛ που εξαγόρασε ένα ποσοστό της εταιρείας, εν συνεχεία το 2007 με διάφορες πιέσεις που δέχτηκα εκείνα τα χρόνια αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τα  Ελληνικά Γράμματα και το 2010 ο ΔΟΛ που είχε πλέον το 100% της εταιρείας, έκλεισε τις εκδόσεις. Έτσι 7 χρόνια αργότερα επιστρέφουμε!

 

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο viewtag.gr 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία