Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τζίμμυ Κορίνης: ένας vintage δάσκαλος της αστυνομικής λογοτεχνίας

Να πω την αλήθεια τη "Μάσκα" δεν τη διάβαζα, και έτσι δεν είχα λόγο να ξέρω ποιος την έγραφε. 
Όταν στις αρχές Νοεμβρίου πήρα στα χέρια μου το βιβλίο "Ίντριγκα στο Ιόνιο" (Μεταίχμιο) κι άρχισα να το διαβάζω η μόνη διακοπή που έκανα ήταν για να βρω στοιχεία για τον συγγραφέα. 
Κι έτσι άρχισα να γνωρίζω τον Τζίμμυ Κορίνη. 


Έναν πιτσιρικά που στα 14 του έγραφε αστυνομικές ιστορίες, στα 16-17 έγραφε και πληρωνόταν αδρά, για την εποχή, σε εφημερίδες τις ιστορίες που δεν μπορούσε να τις κρατήσει μέσα του.
Πηγαίος και πάντα πιστός στο σασπένς, στο νουάρ. 
Η "Ίντριγκα στο Ιόνιο" είναι ένα παλιομοδίτικο αστυνομικό μυθιστόρημα, εντελώς διαφορετικό από τα best seller της Σκανδιναυικής σχολής, μακριά από τα κοινωνικά σχόλια, με ήρωα έναν κυνικό δημοσιογράφο, γρήγορη δράση, δυναμική πλοκή, κι όμως απολύτως σύγχρονο. 
Φυσικά υπάρχει μια γυναίκα με παρελθόν και μια νεαρή κοπέλα που άθελά της μπλέκει σε έναν λαβύρινθο που καταλήγει σε ένα σπιράλ που φλερτάρει με τον θάνατο. 

Ο Τζίμμυ Κορίνης έχει γράψει για την ελληνική τηλεόραση πολλές αστυνομικές σειρές και μάλιστα μια από αυτές μπορεί να θεωρηθεί ο "μπαμπάς" του CSI. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και ακούστε τον ίδιο τον συγγραφέα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο viewtag.gr

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία