Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Χριστίνα Σαμπανίκου μας γράφει γι’ αυτό που «την καίει»

Σαν Επιστημονική κοινότητα φλέγομαι από δίψα για γνώση. Από λαχτάρα για απαντήσεις στο καυτό ερώτημα: Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη;

Με καίει το αν είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή ή μια όαση μέσα στην έρημο. Το αν μπορούν δύο τόσο παράταιρα είδη να συνυπάρξουν αρμονικά. Με καίει το ποιόν ερωτευόμαστε και γιατί τον ερωτευόμαστε. Μου βάζει φωτιά πως επενδύουμε την ύπαρξη μας σε μια άλλη ύπαρξη. Με κάνει παρανάλωμα του πυρός πως καθημερινά γίνονται 137 δολοφονίες γυναικών επειδή είναι γυναίκες.

Με ανάβει που τα στερεότυπα είναι πιο στέρεα και από βράχους. Με καίει η βαθιά πατριαρχική κοινωνία που μας έχει ποτίσει ύπουλα με δοσμένους ρόλους. Στην γυναίκα που υπομένει. Στο δυνατό αρσενικό. Στο αδύναμο θηλυκό που όταν δείχνει δυνατό τρομάζει και αντιμετωπίζεται σαν αντίπαλος.

Με καίει το αν ένας αριστερός μπορεί να ζήσει με μια δεξιά και τούμπαλιν. Το αν οι διαφορές ενώνουν ή χωρίζουν. Το γιατί μας φοβίζει το διαφορετικό. Με πυροδοτεί το ποια έλξη είναι πιο ισχυρή, η σωματική ή η εγκεφαλική. Το γιατί δεν είμαστε αυτάρκεις και αναζητούμε το άλλο μας μισό. Και αν το άλλο μισό έχει βρει το μισό του και είναι ολόκληρο;

Με καίει που οι γυναίκες αγωνίζονται να αποδείξουν τα αυτονόητα και που υπάρχουν μισογύνηδες που δεν δέχονται την ανεπάρκεια τους.

Με καίει που η Επιστημονική Κοινότητα - εγώ δηλαδή- δεν μπορεί να εξηγήσει τα της ψυχής καθώς δεν υπόκεινται σε νόμους φυσικής και δικαίου.

Η Χριστίνα Σαμπανίκου υποδύεται την Επιστημονική Κοινότητα στην παράσταση «Ανδρόγυνο», μία στερεοτυπική φάρσα με κουρασμένες λέξεις, που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 21:15 στο Vault.

Πρωτότυπη ιδέα - Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου
Κίνηση: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμός: Lazy Boy*
Μουσική επιμέλεια: Άλκης Μπούφης
Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.
Γραφιστικός σχεδιασμός: Σοφία Αποστολοπούλου
Παραγωγή: Life After Death Theatre Company

Ερμηνεύουν:
Επιστημονική κοινότητα: Χριστίνα Σαμπανίκου
Θηλυκό: Βίκυ Αδάμου
Αρσενικό: Johnny O.
Και σε διπλή διανομή οι: Αλίκη Αβδελοπούλου και Ελισσαίος Βλάχος

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889
Προπώληση viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία