Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Με καίει ο συντονισμός επί σκηνής:

Όταν μια ηθοποιός-περφόρμερ κουνά το χέρι της έτσι, και στην άλλη άκρη, ως δια μαγείας, μια άλλη ηθοποιός ξεκινά να τραγουδά. Όταν τα σχήματα στον χώρο δημιουργούν απρόβλεπτες σχέσεις και μοτίβα που αρχίζουν να σημαίνουν κάτι, ακριβώς σαν τα σχήματα που δημιουργούνται στη φύση. Όταν η επικοινωνία ανάμεσα στους ηθοποιούς σε μια σκηνή αγγίζει ένα βαθύτερο επίπεδο και για λίγο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Όταν ανατριχιάζω επειδή κάτι πάει καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ.

Με καίει το παράδειγμα του Γκροτόφσκι:

Το τι μπόρεσε να καταφέρει με την ομάδα του τη δεκαετία του ‘60 στη Πολωνία. Καμιά φορά φαντάζομαι κι εγώ πώς θα ήταν να ζούσα σε ένα τέτοιο κομμουνιστικό κράτος (με όλα τα μειονεκτήματά του) που θα μας πλήρωνε, έστω μονάχα ελιές και ψωμί, για να κλειστούμε σε ένα στούντιο και να κάνουμε training όλη μέρα, και να αφιερώνουμε 2-3 χρόνια να χτίσουμε μια παράσταση.

Στις παράδοξες συνθήκες που ζούμε και προσπαθούμε να κάνουμε ποιοτική τέχνη, νιώθω ότι για να αξιοποιήσω τον λίγο χρόνο που έχω μαζί με τους συνεργάτες μου, που πιέζονται κι οι ίδιοι από τις περίπλοκες ζωές τους, σχεδόν δεν προλαβαίνω να τους πω ένα γεια ή να πούμε ένα αστείο προτού ξεκινήσουμε τη δουλειά. 

Νιώθω ότι περνάω περισσότερη ώρα στο facebook, όπου χάνομαι στη μαύρη τρύπα μιας άλλης διάστασης, απ’ ό,τι περνάω μέσα στην ποίηση και τη λογοτεχνία των μεγάλων συγγραφέων που με εμπνέουν. 

Παρά τις αντιφάσεις αυτές, ένα κομμάτι του εαυτού μου συνεχίζει να πιστεύει ότι η τέχνη έχει νόημα, ότι ο αγώνας να δημιουργήσουμε κάτι ωραίο και ουσιαστικό αξίζει, ότι ο κόσμος διψάει για μια εμπειρία επαφής με κάτι έξω από τη συμβατική καθημερινότητα.

Το επόμενο δημιουργικό πρότζεκτ που αποτελεί μέρος της προσπάθειας αυτής είναι το «Κάθε τι μια φορά… ή τι να πει ένας διανοούμενος σε ένα δράκο», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον τεχνοχώρο Χίμαιρες, στο Μεταξουργείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

 

kathefora

Tεχνοχώρος Chimeres, Πυθοδώρου 6, Μεταξουργείο
Πλησιέστερος σταθμός Μετρό: 
Μεταξουργείο
Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 80’

 

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
 

Κρατήσεις απαραίτητες
Για πληροφορίες και κρατήσεις: +30 6946102862, 13.00-21.00
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία