Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Μάνος Καρατζογιάννης μας γράφει γι' αυτό που Τον «Καίει»

Τι με καίει ;;;

Με καίει που το επάγγελμα μου αντιμετωπίζεται ως  χόμπι.

Δεν το σέβονται. Κάθε χρόνο και λιγότερο!

Δεν το σέβονται οι  παραγωγοί  όταν  μήνες  μετά από ένα γεμάτο θέατρο σε αφήνουν απλήρωτο με το επιχείρημα ότι συνάδελφός σου είναι απλήρωτος το διπλό διάστημα από εσένα.

Δεν το  σέβονται οι σκηνοθέτες όταν δέχονται οι ηθοποιοί τους, επειδή είναι νέοι,  να πληρώνονται με 100 ευρώ το μήνα σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Δεν το σέβονται τα sites όταν  για χάρη του marketing ξεχωρίζουν τις καλύτερες παραστάσεις  πριν καν ανέβουν κόντρα στον Γιάννη Τσαρούχη που έλεγε ότι « το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι  ότι δεν μπορεί να κάνει τα μεγάλα έργα της αρχαιότητας, αλλά ούτε να τα αναγνωρίσει».

Δεν το σέβονται τα ίδια τα θέατρα όταν δέχονται εξαιτίας της οικονομικής τους ανεπάρκειας να προβληθούν να γεμίζουν από προσκλήσεις θεατών ώστε  να διαφημίσουν αργότερα τις παραστάσεις τους.

Δεν το σέβονται  οι ηθοποιοί  όταν λόγω της οικονομικής ανασφάλειας  κάνουν ταυτόχρονα τρεις και τέσσερις δουλειές, με αποτέλεσμα ο χρόνος που έχουν να διαθέσουν στην πρόβα τους να μην επαρκεί για τις ανάγκες της παράστασης.

Δεν το σέβονται  οι θεατρώνες  που επιτρέπουν πρωταγωνιστές – μύθοι να παίζουν στοιβαγμένοι σε μουχλιασμένα υπόγεια.

Δεν το σέβονται οι καλλιτεχνικοί διευθυντές που χάριν ταμείου και ισορροπιών κρατούν τις  πόρτες των μεγάλων θεάτρων κλειστές για τους νέους.

Δεν το σέβεται ο θεατής, όταν συμπεριφέρεται σε ένα δημόσιο χώρο, όπως αυτός  της θεατρικής αίθουσας, σα να είναι στο σπίτι του.

Δεν το σεβόμαστε όλοι μας  γιατί  λόγω του προσωπικού μας συμφέροντος και  του φόβου δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε μια αντίστοιχη των κοινωνικών και πολιτικών περιστάσεων στάση.

 

 Ο Μάνος Καρατζογιάννης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση "Πατρίδα τώρα-8 ώρες και 35 λεπτά" στο Θέατρο Σταθμός.
*

 Η φωτογραφία είναι από τη φωτογράφιση του Μάνου Καρατζογιάννη στο Texnes-plus με αφορμή την παράσταση που είχε σκηνοθετήσει στο Tempus Verum και επαναλαμβάνεται  στο Θέατρο Σταθμός από τον φωτογράφο Κοσμά Ινιωτάκη 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία