Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Ο Ευθύμης Γεωργόπουλος μας γράφει γι' αυτό που τον «καίει»

Πάντα μου έκανε τεράστια εντύπωση όταν έβλεπα το σκύλο μου να τρέχει και να χαίρεται τόσο πολύ. Όταν το μοιραζόμουν με άλλους ανθρώπους, η απάντηση σχεδόν πάντα ήταν: «Σκυλιά είναι, τι να κάνουν; Να πάνε για ποτό;»

Όταν ρώτησα τον κτηνίατρο, ένα μικρόσωμο άνθρωπο που λατρεύει τα επιτραπέζια και διασκεδάζει βλέποντας τον κήπο του να ανθίζει ή ακούγοντας μουσική στο γραφείο του, μου είπε: «Γιατί; Εσύ όταν ήσουν παιδί πώς διασκέδαζες;»

Αυτόματα θυμήθηκα να τρέχω σε χωματόδρομους με τους συνομηλίκους μου και να γελάω, να γελάω μέχρι να μου κοπεί η ανάσα. Δεν είπα τίποτα, τον ευχαρίστησα και έφυγα. Άθελά μου πρόσεχα ότι οι άνθρωποι γύρω μου γίνονταν όλο και πιο στατικοί. Ότι λόγω ηλικίας, λόγω συνήθειας, ο άνθρωπος έπαψε να κινείται – τον κινούν άλλα μέσα, δεν έχει καμία σχέση με το σώμα του, τη σωματικότητά του και τη φύση του– και μοιραία έπαψε να συγκινείται. Παρακολουθεί ατάραχος τα γεγονότα να τρέχουν και να τα ερμηνεύουν οι ειδικοί. Αυτοί που ξέρουν τα πάντα και τίποτε άλλο.

 

Μια μέρα πέρασα την πόρτα μιας παλαίστρας. Είχε προπόνηση το παιδικό τμήμα και είδα μικρά παιδιά να τρέχουν, να χοροπηδούν, να κάνουν ακροβατικά. Χαμογέλασα. Στο τέλος του μαθήματος είδα έναν πατέρα να παλεύει με το γιο του. Μου έκανε φοβερή εντύπωση η χαρά αυτών των δύο. Τους έβλεπα να παίζουν σαν να γνώριζαν κάτι που όλοι οι άλλοι γύρω τους αγνοούσαν. Έπαιζαν μεταξύ τους σαν να είχαν καταλάβει πώς λειτουργεί ο κόσμος, τον τρόπο που σωπαίνουν οι άνθρωποι, τον τρόπο με τον οποίο μια μάνα κλαίει, τον τρόπο που η Γη κινείται, τον τρόπο με τον οποίο  κινούνται αυτοί πάνω της, τον τρόπο να συγκινούνται. 

 

 

Ο Ευθύμης Γεωργόπουλος συμμετέχει στην παράσταση «Στα Σκοτεινά – Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, στον Τεχνοχώρο Cartel. 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία