Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Angelo Tsarouchas: «Στον υπόλοιπο κόσμο η μέση οικογένεια δεν είναι σαν την ελληνική»

Tο όνομά του είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες και σε ξενίζει. Στη συνέχεια, κάνοντας μια μικρή αναζήτηση, ανακαλύπτεις πως ο Angelo Tsarouchas, είναι Ελληνοκαναδός. 
Αρκεί μια συζήτηση μαζί του και οι εκπλήξεις για τα όσα έχει κάνει στην καλλιτεχνική του πορεία, διαδέχονται η μια την άλλη: οι  συνεργασίες του με τους Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Αλ Πατσίνο και Ράσελ Κρόουλ και ο γύρος του κόσμου πέντε φορές είναι μόνο μερικές από τις πιο τρανταχτές.
Ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόσκλησή του ταλαντούχου Γιώργου Χατζηπαύλου και από τις 2 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ετοιμάζεται για ένα μίνι τουρ στην πατρίδα των γονιών του με την παράσταση «Stand Up Comedy Special», με την οποία οι δύο stand up comedians υπόσχονται γέλιο μέχρι δακρύων!
Angelos Tcharouxas texnes plus sunenteuksi
 
Πώς από ταξιδιωτικός πράκτορας ξεκινήσατε  να ασχολείστε  με το Stand up Comedy;
 Ήμουν κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας στον Καναδά. Ξεκίνησα από απλός ταξιδιωτικός πράκτορας στο να έχω το δικό μου γραφείο με 14 άτομα προσωπικό. Μέσα σε έναν χρόνο διαλύθηκε ο γάμος μου, πέθανε ο πατέρας μου και έχασα την επιχείρηση μου, οπότε μετακόμισα στο Τορόντο και ξεκίνησα το stand up. Από τότε δεν το έχω μετανιώσει καθόλου!
 
Με πατέρα από την Σπάρτη και μητέρα από τη Λέσβο, πόσο έχει επηρεάσει η ελληνική κουλτούρα τον τρόπο σκέψης σας και την καλλιτεχνική σας υπόσταση;
  Την επηρέασε πολύ! Οι γονείς μου είναι από πολύ ξεχωριστές περιοχές της Ελλάδος. Πάντα λέω ότι πήρα το χιούμορ μου από την μητέρα μου γιατί οι νησιώτες είναι πιο χαλαροί και αστείοι και την τόλμη από τον πατέρα μου γιατί οι Σπαρτιάτες είναι πιο πολύ της νοοτροπίας «Τι κοιτάς; Άντε και γαμήσου!» (γέλια)
 
Πώς σας φαίνεται που με την παράσταση θα κάνετε ένα μινι –tour στην Ελλάδα;
Είναι πρόκληση για μένα γιατί θα περιοδεύσω στην Ελλάδα λέγοντας στους Έλληνες πώς είναι να είσαι Έλληνας εκτός Ελλάδος! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα το πιάσουν γιατί όλοι έχουμε συγγενείς που έχουν μεταναστεύσει κι απλά εγώ είμαι ένας από αυτούς και επέστρεψα να τους πω πώς είναι εκεί έξω! 
 
Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Γιώργο Χατζηπαύλου;
 Ο Γιώργος και εγώ μοιραζόμαστε τον ίδιο διοργανωτή στην Αγγλία, τον Ιάσωνα Καλδή, και τελευταία φορά που ήμουν εκεί είχαμε συζητήσει να κάνω μία περιοδεία στην Ελλάδα. Ο Χατζηπαύλου είναι ένας πολύ αστείος τύπος και νομίζω ότι κι οι δύο μας ανυπομονούμε να δουλέψουμε ο ένας με τον άλλο γιατί έχουμε πολύ διαφορετικό στυλ κωμωδίας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ πλάκα αυτή η συνεργασία!
 
Θα μας παρουσιάσετε την καινούρια σας παράσταση με τίτλο «Appetite for Discussion», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην ελληνική οικογένεια. Γιατί πιστεύετε ότι είναι τόσο ξεχωριστή και μας προκαλεί γέλιο;
 
Διότι στην Ελλάδα είναι απλά μία οικογένεια σαν όλες τις άλλες αλλά στον υπόλοιπο κόσμο η μέση οικογένεια δεν είναι σαν την ελληνική! Τρώμε διαφορετικά, είμαστε πιο φιλόξενοι, μοιραζόμαστε τα πάντα κι όταν έχουμε κάτι να πούμε, απλά το λέμε. Και αυτές τις διαφορές τις βρίσκω πολύ αστείες ειδικά αν κάνεις την σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν απολογούμαστε για αυτό!
 
Πώς διαλέγετε το υλικό  για τις παραστάσεις σας;
Αν θες το πιστεύεις αλλά πολλές φορές δεν ξέρω ακριβώς τι θα πω μέχρι να ανέβω στη σκηνή. Βλέπω το κοινό κι απλά καταλαβαίνω σε ποια κατεύθυνση θα το πάω για να τους κάνω να γελάσουν! 
 
Οι Έλληνες ή οι Αμερικανοί γελούν πιο εύκολα;
 Κι οι δύο λαοί είναι καλό κοινό αλλά έχω διαπιστώσει ότι οι Έλληνες τα πιάνουν πιο εύκολα από τους Αμερικάνους. Όταν έχεις την ίδια νοοτροπία βοηθάει να συνδέεσαι με το κοινό καλύτερα. Και οι Έλληνες πιάνουν τον σαρκασμό πιο εύκολα! 
 
Έχετε κάνει πέντε φορές  το γύρω του πλανήτη. Υπάρχει ένας κοινός παγκόσμιος κώδικας για το γέλιο; Αν ναι, με τι γελάμε όλοι οι άνθρωποι;
Αναλόγως σε τι κοινό παίζεις. Έχοντας ελληνική κληρονομιά μου επιτρέπει να συνδεθώ με οποιοδήποτε κοινό, γιατί κάθε κοινό έχει κάτι ξεχωριστό, οπότε για μένα ένα καλό αστείο είναι παγκόσμιο αρκεί να το παρουσιάσεις με έναν τρόπο ώστε το κοινό να καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάς. Ή τουλάχιστον ελπίζεις ότι θα το πιάσουν!(γέλια)
 
Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς ανάμεσά τους οι: Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, Αλ Πατσίνο και Ράσελ Κρόουλ. Τι κρατάτε από αυτές τις συνεργασίες;
Ήμουν πολύ τυχερός ως ηθοποιός που δούλεψα με όλους αυτούς τους σταρ. Το ένα πράγμα που κράτησα ήταν να μελετήσω την τεχνική τους. Είναι το καλύτερο «σχολείο», το να είσαι εκεί στο πλατό και να το βλέπεις μπροστά σου live!
 
Εσείς με τι γελάτε στην καθημερινότητά σας;
Με το ότι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τις ίδιες βλακείες περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Επίσης η κόρη μου με κάνει και γελάω καθημερινά. Μου λέει ότι θέλει να γίνει κωμικός και της λέω γίνε γιατρός ή δικηγόρος, όχι κωμικός! 
 
tsarouchas viva tour947 288
Η παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου θα είναι στα ελληνικά ενώ του Angelo Tsaroucha στα αγγλικά.
Στάσεις περιοδείας
Οι σταθμοί της περιοδείας των δύο κωμικών:
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 
Σάββατο 3 Νοεμβρίου  CINE STUDIO (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 
Κυριακή 4 Νοεμβρίου ΘΕΑΤΡΟ ACT (ΠΑΤΡΑ) 
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου  Θέατρο Βέμπο (ΑΘΗΝΑ)
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ 
Προπώληση: 10 ευρώ