Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μια διαφορετική πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Τέχνης

 

Το Θέατρο Τέχνης είναι ο πρώτος θεατρικός θεσμός στην Ελλάδα που πραγματοποιεί ακουστική πρεμιέρα. Πρόκειται για το έργο «Αυτοί που κοιτούν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου που γράφτηκε εν καιρώ πανδημίας κατά παραγγελία του Θεάτρου Τέχνης αποκλειστικά για ακουστική παρακολούθηση στο σπίτι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ

του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Πρεμιέρα απόψε στην επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης

Ακούστε την παράσταση εδώ

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί

Θανάσης Δόβρης, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Στεργιώτης

 

Η πρώτη ακουστική παράσταση της φετινής σεζόν είναι γεγονός και έρχεται στα σπίτια σας από σήμερα, αποκλειστικά από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Μπείτε στα podcasts του Θέατρου Τέχνης στο www.theatro-technis.gr και ακούστε «Αυτούς που κοιτούν», το πρώτο audioέργο που ο Βασίλης Μαυρογεωργίου έγραψε την άνοιξη του 2020 για το ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης και την παραδίδει σήμερα στο κοινό με ραδιοφωνική σκηνοθεσία και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο που ζωντανεύει μέσα από τους κώδικες του ραδιοφωνικού θεάτρου, είδος που με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας, κερδίζει έδαφος στον ελληνικό και όχι μόνο θεατρικό χώρο.

Λίγα λόγια για το έργο

Από ποιους άραγε κινδυνεύει περισσότερο ο κόσμος μας σήμερα; Από τους φανατισμένους που με συνέπεια υπερασπίζονται το συμφέρον τους ή από τους σιωπηλούς, εκείνους που δεν παίρνουν θέση ή για την ακρίβεια παίρνουν τη θέση που τους συμφέρει ανά περίσταση;

«Αυτοί που κοιτούν. Αυτοί που μας προσέχουν. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα προς κάθε κατεύθυνση και δεν αφήνουν κανέναν να εισβάλει. Κανέναν να εισχωρήσει. Ένας πύργος στημένος στην μέση του πουθενά και δύο άντρες, «οι παρατηρητές» κάνουν το καθήκον τους φροντίζοντας για το καλό της πατρίδας. Για το καλό του έθνους αναχαιτίζουν τον εισβολέα. Ένοπλο ή άοπλο. Σημαδεύουν και σκοτώνουν, ποτέ δεν τραυματίζουν. Υπολογίζουν τις μερίδες του φαγητού, τις μερίδες του νερού, κοιμούνται σε βάρδιες, λένε ιστορίες, τσακώνονται, σκοτώνονται, συνυπάρχουν. Μέχρι την νύχτα που ένας τρίτος εισβάλει. Ένας εχθρός...»

Ο εχθρός θα τους οδηγήσει σε ουσιαστική σύγκρουση και θα φέρει στην επιφάνεια αυτό που στα αλήθεια είναι ο καθένας…

Ταυτότητα ακουστικής παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Ερμηνεύουν: Θανάσης Δόβρης, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Στεργιώτης

Ραδιοσκηνοθεσία-ηχητική επεξεργασία: Πάρης Μαντόπουλος
Μουσική: Γιώργος Φουντούκος

Η παράσταση διατίθεται δωρεάν. Οι ακροατές και φίλοι του Θεάτρου Τέχνης καλούνται, εάν το επιθυμούν, να υποστηρίξουν με όποιο ποσό επιθυμούν τα πνευματικά δικαιώματα των συντελεστών και να ενισχύσουν την χρηματοδότηση νέων ψηφιακών παραστάσεων από το Θέατρο Τέχνης. Για περισσότερες λεπτομέρειες συνδεθείτε με τη σελίδα της παράστασης.

Το ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης που αφορά σε νέα audio και web έργα, επιχορηγήθηκε ως δράση ψηφιακού πολιτισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Βασίλη Μαυρογεωργίου: Τι Κόλλημα Έχεις Φάει Με Τα Ισπανικά Έργα;

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία