Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου

Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Αϊζενστάιν, σοβιετικής παραγωγής 1925, εξιστορεί το πραγματικό γεγονός της ανταρσίας του πληρώματος του ομώνυμου πλοίου στην Οδησσό, κατά την πρώτη αποτυχημένη επανάσταση του 1905 εναντίον του τσαρικού καθεστώτος.

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και η πληρέστερη βωβή ταινία, το Ποτέμκιν διαμόρφωσε τον σύγχρονο κινηματογράφο, καθώς ο Αϊζενστάιν εφάρμοσε επαναστατικές τεχνικές στην αφήγηση, με προεξέχουσα την θεωρία του μοντάζ.

Την ταινία συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους πιανίστες της γενιάς του, με έργα των μεγάλων ρώσων συνθετών Σοστακόβιτς, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Στραβίνσκι, αλλά και με αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20.30 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Συμπαραγωγή: Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ) & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 στον Κήπο του Μεγάρου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, εφαρμόζει σε όλους τους χώρους του τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, για τις εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Tο κοινό παρακαλείται να προσέρχεται μία με μιάμιση ώρα πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης και να αποχωρεί βάσει των οδηγιών του προσωπικού του Μεγάρου ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.

Οι θέσεις έχουν τοποθετηθεί ανά δύο ή τρεις με απόσταση μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών από τις θέσεις αυτές, η μετακίνηση των θέσεων, όπως και το να φέρουν δικό τους κάθισμα.

Δεν επιτρέπεται το κοινό να σηκώνεται κατά τη διάρκεια της παράστασης εκτός αν υπάρχει ανάγκη.

Το κοινό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μη ιατρικές προστατευτικές μάσκες πριν, κατά τη διάρκεια, και με το πέρας της εκδήλωσης.

Το προσωπικό παρακολουθεί στενά την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και το κοινό παρακαλείται να ακολουθεί τις οδηγίες του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αντισηπτικά διαλύματα για χρήση του κοινού είναι διαθέσιμα στην είσοδο και στα κυλικεία.

Τα κυλικεία λειτουργούν, και οι υπηρεσίες τους είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις τρέχουσες διατάξεις τόσο για την παρασκευή όσο και για τη διάθεση τροφίμων και ποτών.

Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων ανά συναλλαγή και ανά εκδήλωση έχει περιοριστεί στα 4 άτομα.

Οι εκδηλώσεις δεν έχουν διάλειμμα.

Για τους όρους αγοράς και χρήσης εισιτηρίων, πληροφορίες στο παρακάτω: https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία