Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Η Σπείρα του Έρωτα» μας δίνει ραντεβού στα ανοιχτά θέατρα!

Μια μελοποιημένη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Σπείρα του Έρωτα», ετοίμασαν η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Άρης Γραικούσης για αντίδοτο της πρωτόγνωρης και ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε.

Πρόκειται για μια συρραφή από θεατρικά κείμενα σπουδαία, μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα σε μία ενιαία παράσταση.

Η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής τελευταία, μας αποστέρησε την τρυφερή αίσθηση του ονείρου. Η επιθυμία της επανασύνδεσης των ανθρώπων γύρω μας, έφερε στο προσκήνιο μια παλαιότερη έμπνευση, που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Άρης Γραικούσης.

Ο έρωτας μέσα σε «σπείρα», που είναι σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης και ζωτικής δύναμης της ύπαρξής μας, γέννησε την ιδέα.

Ένας τρυφερός περίπατος αισθημάτων από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα!

speiratouerwta texnesplus2 1

Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρομάχη Δαυλού και ο διακεκριμένος πιανίστας και μουσικός Άρης Γραικούσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια παράσταση σπάνιας έμπνευσης και απόδοσης.

Η ύπαρξη μιας διαχρονικής γυναίκας που έζησε, ζει και υπάρχει στο δρόμο της ιστορίας ανέκαθεν, κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και γίνεται ο καμβάς της παράστασης. Οι σκέψεις, τα γραπτά και η μουσική διάσημων δημιουργών, συνθέτουν την ιδέα της ίδιας της ύπαρξής μας μέσα στο χρόνο.

Με επικεφαλίδα τον έρωτα ο θεατής θα ζήσει την επαφή με τον διπλανό του και θα ταξιδέψει ένα απρόσμενο ερωτικό ταξίδι.

Η παράσταση «Η Σπείρα του Έρωτα» είναι μία συρραφή θεατρικών κειμένων των: Ευριπίδη – Ανδρόνικου Κομνηνού – Βιτσέντζου Κορνάρου – Κάρλο Γκολντόνι (Carlo Osvaldo Goldoni) – Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) – Μολιέρου (Moliere – πραγματικό όνομα Jean- Baptiste Poquelin), Όσκαρ Ουάιλντ (Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde) – Μπέρτολ Μπρέχτ (Bertolt Brecht) – Ζαν Ανούιγ (Jean Anouilh).

speiratouerwta texnesplus3 1

Θα ακουστούν αποσπάσματα ποιημάτων των: Σαπφώ (αιολογική διάλεκτος Ψαπφώ)– Κασσιανή (Κασία ή Εικασία ή Ικασία) - Πάμπλο Νερούντα (Pablo Neruda), Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico del Sagrado Corazon de Jesus Garcia Lorca) – Κωστή Παλαμά – Κωνσταντίνο Καβάφη

Οι μουσικές που πλαισιώνουν την παράσταση είναι Αρχαϊκή και Παραδοσιακή καθώς θα παιχτούν ζωντανά επί σκηνής και συνθέσεις των: Ερίκ Σατί (Erik-Alfred Leslie Satie) – Ντομένικο Σκαρλάτι (Giuseppe Domenico Scarlatti) – Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (Ludwig van Beethoven) – Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ (Sergei Sergeievich Prokofiev)- Ντμίτρι Σοστακόβιτς (Dmitri Dmitrievich Shostakovich) – Κλωντ Ντεμπισί (Claude Achille Debussy) – Γιάννη Κωνσταντινίδη

Στο διαχρονικό αυτό ταξίδι του έρωτα έχουν συμβάλει σπουδαίοι συνεργάτες: Ο Θεοδόσης Δαυλός στα σκηνικά, ο Κωνσταντίνος Στάης στα κοστούμια, ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος στους φωτισμούς, η Ελένη Σπαθή στον ήχο, η Ανθή Αγγελοπούλου ως βοηθός σκηνοθέτη, ο Μηνάς Κοτσάκης ως τεχνικός σκηνής. Στην παραγωγή η Αναστασία Παπαγεωργίου, σύμβουλος ο Κυριάκος Πεταλίδης και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων ο Αντώνης Κοκολάκης.

Τα συνδετικά κείμενα, η σκηνοθεσία και η θεατρική ερμηνεία είναι της Ανδρομάχης Δαυλού, ενώ στις μουσικές επιλογές και στην ερμηνεία πιάνου και φωνητικών είναι ο Άρης Γραικούσης.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία