Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Δείτε την παράσταση «Ζητείται ψεύτης» online

Η πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά ανέβηκε πέρσι στο Παλλάς με τον Αλέξη Γεωργούλη στον κεντρικό ρόλο του ψευτο-Θόδωρου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. 

Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή από την ταινία:

Λίγους μήνες πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο Αλέξης Γεωργούλης πρωταγωνίστησε σε ένα ανέβασμα του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, που έχει μείνει στην ιστορία μέσα από την κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Άννα Κυριακού και Παντελή Ζερβό.

Ο βουλευτής Θεόφιλος Φερέκης (Γιώργος Παρτσαλάκης) προσλαμβάνει τον Θεόδωρο Πάρλα ως γραμματέα του. Γνωστός και ως ψευτο-Θόδωρος, ο ήρωας του έργου ελέγχει τους ψηφοφόρους του Φερέκη, τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Οι ψευτιές του Πάρλα δεν αργούν να γίνουν μπελάς για τον Φερέκη, ειδικά όταν η γυναίκα του βουλευτή (Ναταλία Δραγούμη) στήνει παγίδα στον ψευτο-Θόδωρο, ο οποίος τσιμπάει νομίζοντας πως εκείνη είναι ερωτευμένη μαζί του.

Την παράσταση, που ανέβηκε στο Παλλάς, σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ συμπρωταγωνιστούσαν οι Αργύρης Αγγέλου και Αποστολία Ζώη.

 

 

Πολυμέσα

bookfeed_konstantinidis

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία