Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το Ψηφιακό Κανάλι Ιδρύματος Ωνάση κάνει πρεμιέρα και θα σας ενθουσιάσει!

Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο.

Από αύριο, 3 Απριλίου στις 19:00, το Ίδρυμα Ωνάσηανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Sold-out παραστάσεις,  podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, secret συναυλίες.

Η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

Πιάστε την καλύτερη θέση στον καναπέ και συντονιστείτε στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.  Εκεί όπου σήμερα και κάθε μέρα υπάρχει κάτι διαφορετικό που μπορείτε να δείτε όποτε θέλετε, με υλικό που προστίθεται κάθε Παρασκευή και μένει διαθέσιμο χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

WeStayClose 020420

Από τις 3 Απριλίου είναι διαθέσιμες οι θεατρικές παραστάσεις Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμασε κείμενο και σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου (2014), Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη  (2018), Onassis Youth Festival(2019), η παράσταση χορού Kireruτων RootlessRoot (2012), ενώ από τις 10 Απριλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον Ευθύμη Φιλίππου με τις δύο παραστάσεις της Στέγης σε κείμενά του: Aίματασε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και των Vasistas (2014) και Ρομπ/Rob σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (2018), το Antigone in Fergusonπου παρουσιάστηκε στο Onassis USA στη Νέα Υόρκη με διάσημους αμερικανούς ηθοποιούς με συνοδεία χορωδίας (2016), την παράσταση χορού Cementaryαπό την Πατρίσια Απέργη και την Ομάδα Χορού Αερίτες (2017).

Στη μουσική μπορείτε να λικνιστείτε στο σαλόνι σας υπό τους ήχους του secret concert του Blaine Reininger στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (2018), να μαγευτείτε με το Tuned City που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη (2018), ενώ την επόμενη βδομάδα μπορεί να σας συνεπάρει το Klangforum Wien με το Happiness Machine (2019) από τη Στέγη και η Λένα Κιτσοπούλου που θα τραγουδάει RebetikaThe Blues of Greece, από το Joes Pub στο Μανχάταν (2019). 

Μπορείτε, όμως, να απολαύσετε συζητήσεις με τις Guerilla Girls (2017), τον Δημήτρη Νανόπουλο  (2016), τον Paul Giamatti και τη Vanessa Grigoriadis (2015) και από 10 Απριλίου τον Werner Herzog (2019), τη μαθηματικό Χριστίνα Καραφυλλιά (2020), ή να ακούσετε podcast του Daniel Mendelsohn(2015).

Αν θέλετε να εκπαιδευτείτε, περιηγηθείτε στις διαλέξεις του αρχείου Καβάφη, μάθετε για τη βιωσιμότητα στη μόδα, τον ρόλο της τεχνολογίας για μια διάφανη αλυσίδα εφοδιασμού, και δείτε πόσο επίκαιρη παραμένει η «Ελληνική Νομαρχία» μέσω από τη διάλεξη της καθηγήτριας Ελένης Κουρμαντζή.
Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Μείνετε συντονισμένοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από 3 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

Λένα Κιτσοπούλου, Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα(2014)

Άρης Μπινιάρης, Βάκχες του Ευριπίδη (2018)

Onassis Youth Festival(2019)

ΧΟΡΟΣ

RootlessRoot, Kireru(2012)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Crafting The FutureΑ΄μέρος (2019)

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Guerilla Girls (2017)

Daniel Mendelsohn, Narcissus Now Festival USA, Podcast(2015)

Narcissus & Actingμε τον Paul Giamatti και τη Vanessa Grigoriadis (2015)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημήτρης Νανόπουλος, Από τον Διαφωτισμό στον Διαφωτονισμό (2016)

Αρχείο Καβάφη: Οργάνωση και Πολιτική Διάθεση Αρχειακών Πηγών «Μιαν Υδατογραφία Άνευ Υπογραφής» Α’ Μέρος Α’ μέρος (2019)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Tuned City – Αρχαία Μεσσήνη (2018)

Blaine Reininger secret concert (2018)

Από 10 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

Αργυρώ Χιώτη, VasistasAίματατου Ευθύμη Φιλίππου (2014)

Δημήτρης Καραντζάς, Ρομπ/Rob του Ευθύμη Φιλίππου (2018)

Antigone in Ferguson, Antigone Now Festival, Onassis USA (2016)

ΧΟΡΟΣ

Πατρίσια Απέργη, Ομάδα Χορού Αερίτες, Cementary(2017)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Klangforum Wien, Happiness Machine (2019)

Λένα ΚιτσοπούλουRebetika: The Blues of Greece, Onassis USA (2019)

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Werner Herzog (2019)

Χριστίνα Καραφυλλιά, η υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση που έλυσε δύο άλυτα μαθηματικά προβλήματα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Crafting The FutureΒ΄μέρος (2019)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ελληνική Νομαρχία, Ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας, Παρά Ανονίμου του Έλληνος. Εν Ιταλία.1806  (OK)
Αρχείο Καβάφη: 
Οργάνωση και Πολιτική Διάθεση Αρχειακών Πηγών «Μιαν Υδατογραφία Άνευ Υπογραφής» Α’ Μέρος Β’ μέρος (2019)

Περισσότερες πληροφορίες στο www.onassis.org

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία