Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η παράσταση «Κοσμογονία» σε live streaming

Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα παρουσιάσει την παράσταση «Κοσμογονία» με live streaming, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020.
 
Κοσμογονία: Κόσμος +  γέγονα. Δηλαδή πως γεννήθηκε ο κόσμος.
Οι Έλληνες έχουν τον Κρόνο, τον Ουρανό την Γαία και την Ρέα. Οι Ιταλοί καμαρώνουν με την όμορφη Ευρυνόμη, οι Βίκινγκς με τον γίγαντα Υμίρ που βγήκε μέσα από τα παγόβουνα και οι Κέλτες διαπιστώνουν μια τέλεια αρμονία στο σύμπαν και ισχυρίζονται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε όταν ακούστηκε μια θεία μελωδία και την ύπαρξη μας την χρωστάμε στην μουσική.
 
Κοσμογονία λοιπόν. Η παράσταση φέρνει στο σημείο μηδέν της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τις μυθολογίες των λαών της Ευρώπης. Πάνω στη σκηνή παρουσιάζονται  οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και κίνηση. Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία, έρχονται σε επαφή και συνομιλούν με ήρωες άγνωστους σε μας, μυθικά πρόσωπα σαν τον Οραν Μορ των Κελτών, τον Βέλλες των χωρών της Βαλτικής και τον Φιρτάτ των αρχαίων Ρουμάνων.
 
 
Η Κοσμογονία θα είναι ένα σύγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς, που συνδέει ένα μακρινό μυθικό παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές διαγράφεται ζοφερό.
 
Πρόκειται για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Legend of the Great Birth με συντονιστή το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που αφορά τους κυριότερους Ευρωπαϊκούς μύθους της δημιουργίας του κόσμου.
 
 
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό – Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας με την συνεργασία του σκηνοθέτη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Ζέρβας, Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά, Κωνσταντίνος Πολύζος, Τζούλι Τσόλκα, Αθηνά Χατζηαθανασίου και η Σοπράνο Χριστίνα Αργύρη.
 
Η παράσταση είναι δωρεάν για το κοινό και λόγω του κλεισίματος των θεάτρων, κινηματογράφων και κέντρων αναψυχής, οι θεατρόφιλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση σε live streaming (μαγνητοσκοπημένη μετάδοση) το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 21:00.
 
To link του live streaming εδώ.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία