Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Στη Σοφία Πάσχου το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

 

 
Με αφορμή τα 19 χρόνια από τη ξαφνική απώλεια της σκηνοθέτιδας κι ηθοποιού Ελευθερίας Σαπουντζή, ο σύλλογος που φέρει το όνομα της, διοργάνωσε κι απένειμε στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνιας, στη σκηνοθέτιδα Σοφία Πάσχου το βραβείο" Ελευθερία Σαπουντζή".
 
Συνυποψηφιες ήταν οι:
Γεωργία Μαυραγάνη
Σίσσυ Τουμαση
Ηρώ Μπέζου
Σοφία Κόκκαλη
Ιω Βουλγαρακη
 
Το βραβείο απένειμε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, Μπέτυ Αρβανίτη.
sapountzi
Έχουν περάσει 19 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της 29χρονης Ελευθερίας Σαπουντζή στο θέατρο Αμόρε την ώρα που έκανε πρόβα και σκηνοθετούσε το έργο «Ο Θεός είναι DJ» του Φαλκ Ρίχτερ. 
 
Λίγους μήνες νωρίτερα, η νεαρή σκηνοθέτρια, μεταφράστρια και ηθοποιός, είχε αναλάβει μαζί με τον Θωμά Μοσχόπουλο και τον Γιάννη Χουβαρδά, τη συνδιεύθυνση του Θεάτρου του Νότου.
 
Το 2001 ιδρύθηκε στη μνήμη της ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο καθιέρωσε τη βράβευση κάθε δύο χρόνια, μιας νεαρής δημιουργού που θα έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, της ηθοποιίας ή της μετάφρασης - τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία.
 
Με το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η 'Αννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007), η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009), η Κατερίνα Ευαγγελάτου (2011) και η Αργυρώ Χιώτη (2013). Το 2015 το μοιράστηκαν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Λένα Δροσάκη.
 
Λίγα λόγια για τη Σοφία Πάσχου:
 
Σπούδασε στη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή» και στη Διεθνή Σχολή Παραστατικών Τεχνών Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε με υποτροφία το παιδαγωγικό πρόγραμμα και εντάχθηκε στο δυναμικό της. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Patari Project», για την οποία έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: 10cm upΟδύσσειαΟ Μπαλ στον αέραΠιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνοΜύτηΧιονάνοι. Έχει, επίσης, σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Τραμπάλα (Εθνικό Θέατρο) και To σκλαβί (Θέατρο Πόρτα, συν-σκηνοθεσία με τον Θωμά Μοσχόπουλο). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Λίλο Μπάουρ, Έλεν Τσάντγουικ (Βασιλική Όπερα Λονδίνου), Ντεσσίσλαβα Στεφάνοβα, με τις ομάδες Out of Chaos, Βabakas κ.ά. Έχει επιμεληθεί την κίνηση στις παραστάσεις: Ιφιγένεια εν Ταύροις (ΚΘΒΕ), Η δίκη του Κ. και Καντίντ ή η αισιοδοξία (Θέατρο Πόρτα), ΆφιξιςΦάρεναϊτ 451 και Βάτραχοι (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) κ.ά. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του Eργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα, του London Bubble και του BE-Festival. Επιπλέον, έχει διδάξει στη Σχολή Ηθοποιίας Μπέρμιγχαμ και στο Εθνικό Θέατρο Αγγλίας.

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία