Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η ομάδα Δοκιμή ζωντανεύει στη σκηνή την Έμιλυ Ντίκινσον

«Μακάρι να ‘μασταν πάντα παιδιά, δεν ξέρω πώς να μεγαλώσω...»
Ε. Ντίκινσον

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αντιγόνη» και η ομάδα «Δοκιμή» θα παρουσιάσουν από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για 20 μοναδικές παραστάσεις, μια παράσταση βασισμένη στο έργο του βραβευμένου συγγραφέα Σταμάτη Πολενάκη, «Το Τελευταίο Όνειρο της Εμιλυ Ντίκινσον».

Ο Σταμάτης Πολενάκης έχει σπουδάσει ισπανική φιλολογία στη Μαδρίτη και έχει εκδόσει ποιητικές συλλογές και θεατρικά έργα, τα οποία έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 2017.

Μια παράσταση -διαδρομή στην ποίηση, στη μουσική, στο όνειρο, στη ζωή και στο θάνατο. Ένα ονειρικό ταξίδι στην ιδιόρρυθμη ψυχή της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον (1830 - 1886).

Ο Δημοσθένης Φίλιππας, μετά το «Τελευταίο Τραίνο» (παρουσιάστηκε στο Τρένο στο Ρουφ, το 2017), καθοδηγεί για δεύτερη φορά σκηνοθετικά την Ιωάννα Μυλωνά και τη Μαρία Ροβάκη στον μαγικό κόσμο του συγγραφέα.

Η Κατερίνα Ελοσίτου παίζει ζωντανά στη σκηνή, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση που δημιούργησε, ειδικά για την παράσταση. Οι μελωδίες της θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς θα αλληλεπιδρούν με τη δράση των ηθοποιών και θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η Έμιλυ Ελίζαμπεθ Ντίκινσον εκκεντρική, τραγικά μοναχική, με αγάπη στη φύση και στην ανθρώπινη ζωή, καταθλιπτική, με έμφυτα χαρακτηριστικά αμφισβήτησης και ανυπακοής, αναμετράται με την παράδοση, τη ζωή και το θάνατο. Δίπλα όμως στην απόγνωση υπάρχει μια λοξή ματιά που γίνεται κοριτσίστικη δροσιά και ευθυμία!

Βασικό χαρακτηριστικό της η εκούσια απομόνωσή της. Επιλέγει να ζει μέσα στη φαντασία και στην ποίηση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τη γνώρισαν.

Η παράσταση αυτή είναι ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της σπάνιας αυτής ποιητικής ιδιοφυΐας.

dikinson texnesplus2

Λίγα λόγια για την ομάδα ΔΟΚΙΜΗ:
Η ομάδα ΔΟΚΙΜΗ δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στην Αθήνα, από τον Δημοσθένη Φίλιππα (ηθοποιό και σκηνοθέτη της ομάδας), την Κατερίνα Ελοσίτου (μουσικό) και τις ηθοποιούς Ιωάννα Μυλωνά και Μαρία Ροβάκη. Η κοινή τους αντίληψη, παιδεία και αισθητική για το θέατρο καθώς και η ανάγκη τους για μια κοινή καλλιτεχνική συνύπαρξη, εξέλιξη και έρευνα πάνω στην υποκριτική διαδικασία, τους οδήγησε στη δημιουργία της επιτυχημένης παράστασης ''Το Τελευταίο Τραίνο» του Φ. Κους, σε μετάφραση Π. Μάρκαρη, τη σεζόν 2017-2018, στο θεατρικό βαγόνι Τρένο στο Ρουφ. «Το τελευταίο όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον» του Σταμάτη Πολενάκη είναι η δεύτερη παραγωγή της ομάδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Φίλιππας
Ζωντανή πρωτότυπη μουσική: Κατερίνα Ελοσίτου
Παίζουν: Ιωάννα Μυλωνά ,Μαρία Ροβάκη
Σκηνικά/κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Εικαστική επιμέλεια εντύπων: Δικαίος Χατζηπλής
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γουβέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Καπόγιαννη
Παραγωγή: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αντιγόνη», ομάδα ΔΟΚΙΜΗ
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Πρεμιέρα 20 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.
Από 20 Νοεμβρίου μέχρι 23 Ιανουαρίου.
Εισιτήρια: Ολόκληρο: 12€ / Μειωμένο: 8€ / Ατέλειες: 5€
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr
Διάρκεια: 70 λεπτά

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός) 118 54 Αθήνα
Τηλ: 2103455020

dikinson texnesplus3 1

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία