Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αισχύλεια 2019: Παραστάσεις, συναυλίες και προβολές που δεν θέλουμε να χάσουμε!

Στην 45η διοργάνωση του, το Φεστιβάλ  Αισχύλεια 2019 περιλαμβάνει θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, με φόντο την παραλία της Ελευσίνας, στο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019 φιγουράρουν σημαντικοί συνθέτες, τραγουδιστές, άνθρωποι του τραγουδιού αλλά και παραστάσεις που ξεχώρισαν αυτό το καλοκαίρι. 

Οι εκδηλώσεις  θα διαρκέσουν έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Συναυλίες

  • Στις 28 Αυγούστου ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies, οποίοι θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του. Τη συναυλία ανοίγουν οι Next Time Passions, ένα συγκρότημα που ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων από την Ελευσίνα και σηματοδότησε την αρχή της εγχώριας indie σκηνής.
  • Ακολουθούν οι Χαΐνηδες στις 30 Αυγούστου.
  • Στις 2 Σεπτεμβρίου τα Αισχύλεια συστήνουν στο κοινό το συγκρότημα Κοινοί Θνητοί που έρχεται από την Εύβοια. Η μουσική τους δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος αλλά αποτελεί μίξη από ροκ, χιπ χοπ, και ελληνική παραδοσιακή μουσική.

 

  • Στις 4 Σεπτεμβρίου δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, προσγειώνονται δυναμικά στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου για να παρουσιάσουν την παράστασή τους  «Τι έχει μείνει απ’   τη φωτιά». Μαζί τους οι Steve Tesser και η Αγάπη Διαγγελάκη.
  • Στις 11 Σεπτεμβρίου η Ελεονώρα Ζουγανέλη στην πρώτη εμφάνισή της στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας έρχεται για να μας τραγουδήσει «Κάπου σε έχω ξαναδεί» και άλλες αγαπημένες επιτυχίες της, έχοντας στο πλευρό της τον συνθέτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.
  • Στις 16 Σεπτεμβρίου θ’ απολαύσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό και ποιητή Μάνο Ελευθερίου που παρουσιάζουν ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ασπασία Στρατηγού.
  • Στις 23 Σεπτεμβρίου μια βραδιά σε τζαζ ηχοχρώματα με το συγκρότημα AVLOS.
  • Στις 24 Σεπτεμβρίου μουσικές Περιπλανήσεις σε μια μουσική συναυλία συνοδευόμενη από video-art εγκατάσταση. Πιάνο,  Λυδία Λινάρδου. Μουσική σύνθεση και κιθάρα,  Κώστας Παρισιάδης. Σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ  Κατερίνα Βλάχμπεη.

Θεατρικές παραστάσεις

  

  • Στις 3 Σεπτεμβρίου η «5η Εποχή» παρουσιάζει το αριστούργημα του Μολιέρου «Δον Ζουάν», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκη Παπαδημητρίου.

 

  • Στις 6 Σεπτεμβρίου, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Η μετάφραση είναι του Παντελή Μπουκάλα και η σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού. Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 ερμηνεύει τον ρόλο της Ιφιγένειας.
  • Στις 9 Σεπτεμβρίου, «Το Σπήλαιο», μια ανατρεπτική όπερα-περφόρμανς με κυβερνο-πανκ αισθητική που εμπνέεται από το αλληγορικό κείμενο του Πλάτωνα, σε σύλληψη, λιμπρέτο, σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, μουσική σύνθεση–ενορχήστρωση Τηλέμαχου Μούσα.

 

  • Στις 13 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει τη μουσική εκδοχή της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες-Η οπερέτα» σε μία παράσταση σκηνοθετημένη από την Μαριάννα Κάλμπαρη.
  • Στις 15 Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, σε μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Μια  εμβληματική τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
  • Στις 18 Σεπτεμβρίου έρχεται η παράσταση «Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι» της θεατρικής ομάδας Patari Project σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Εμπνευσμένη από το ομώνυμο επικό, αφηγηματικό ποίημα του Ησιόδου (7ος αι. π.Χ.) για τις απαρχές του κόσμου, φέρνει στο Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα γαμήλιο γλέντι αλλιώτικο από τ’ άλλα.

  • Στις 20 Σεπτεμβρίου, η νέα παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη«Γενοκτονία» είναι ύμνος σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από τη δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.
  • Η αυλαία πέφτει στις 28 Σεπτεμβρίου με τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας, που συμπληρώνει φέτος 13 δημιουργικά χρόνια θεατρικής διαδρομής με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό. Φέτος παρουσιάζει το «Ρωμέικο Πανόραμα», ένα θεατρικό οδοιπορικό που διατρέχει ανάγλυφα και γλαφυρά την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την παλιγγενεσία μέχρι σήμερα. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου.

 

Κινηματογραφικό πρόγραμμα:

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος  οι οποίες προβάλλονται από 26 Αυγούστου ως τις 17 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας με είσοδο μόλις 5 ευρώ.

29/8: «Ακίνητο ποτάμι», σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή

31/8: «1968», σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη

5/9:  «The waiter», σκηνοθεσία Στιβ Κρικρή 

10/9: «Η Ευνοούμενη», σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου

12/9: Προβολή ταινιών μικρού μήκους
 – Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου
– Όλα για όλα σκηνοθεσία Μαρίνου Σκλαβουνάκη
– Χρυσόψαρο σκηνοθεσία Γιώργου Αγγελόπουλου

Είσοδος Ελεύθερη

17/9: «Η δουλειά της» σκηνοθεσία Νίκου Λαμπότ

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία