Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Kart Productions ολοκληρώνει την παρουσία της στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Η Kart Productions υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και της Μαρίας Ξανθοπουλίδου και του Αλέξανδρου Μυλωνά, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας ολοκληρώνει τον κύκλο της στη Β’ Σκηνή στις 2 Ιουνίου 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων ανέβηκαν 27 παραστάσεις έργων σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου εκ των οποίων 11 παραγωγές και 3 συμπαραγωγές της Kart και οι υπόλοιπες φιλοξενούμενες παραγωγές, δίνοντας βήμα σε νέες ανερχόμενες θεατρικές ομάδες αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

«Ο Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια και «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου – συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, παραστάσεις οι οποίες αγαπήθηκαν ιδιαίτερα και από κοινό και κριτικούς, επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο «Αμπιγιέρ» παρουσιάστηκε για 2 σεζόν, 2017 – 2018 και 2018 – 2019 στη Β’ Σκηνή όπως επίσης εκτός Αθηνών περιόδευσαν σε επιλεγμένους σταθμούς (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ιωάννινα, Μυτιλήνη) οι παραστάσεις «Φαλακρή Τραγουδίστρια» και «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου και η «Έμμα» της Μαρίας Πρωτόπαππα.

Παράλληλα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου, καθιερώθηκαν οι μουσικές παράλληλες δράσεις (5 πιανίστες, 5 Σάββατα) ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν τα «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά», μουσικές παραστάσεις στα πρότυπα των συναυλιών matinée του εξωτερικού. Σημαντικοί πιανίστες (Σταύρος Λάντσιας, Τάκης Φαραζής, Θεόδωρος Κοτεπάνος κ.α) καθώς και καλλιτέχνες που εκπροσωπούν σύγχρονη και κλασική μουσική (Ναταλία Γεράκη, Λόλεκ, Κωνσταντίνος Ράπτης, Μαρίνα Χρονοπούλου κ.α) δημιούργησαν παραστάσεις μοναδικής ατμόσφαιρας και εμπειρίας για το κοινό.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις όπως το Φεστιβάλ Χορού και Ταινιών Μικρού Μήκους «Freedom of expression» (2017) και, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πούσκιν, ένα αφιέρωμα στον Αλεξάντρ Πούσκιν (2019). Η Kart Productions, τον Ιούνιο 2018 προσκάλεσε τον Γεωργιανό σκηνοθέτη Mikheil Charkviani για να παρουσιάσει και στην Ελλάδα την παράσταση του έργου «Human Voice» του J.Cocteau με την Buba Gogorishvili, μία εκ των κορυφαίων ηθοποιών της γενιάς της στη Γεωργία.

Η παρουσία της Kart Productions ολοκληρώνεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας με τις παραστάσεις:

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» έως τις 14 Μαΐου

Ο «Αμπιγιέρ» έως τις 22 Μαΐου

και το «Αποτύπωμα» του Τ. Ρίντλεϊ έως τις 2 Ιουνίου.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φίλους και συνεργάτες του θεάτρου, τους ηθοποιούς, τις φιλοξενούμενες παραγωγές που μας επέλεξαν για να στεγάσουν τις δουλειές τους, τους εκλεκτούς συντελεστές που τις πλαισίωσαν, το δημοσιογραφικό κόσμο που κάλυψε τις παραστάσεις μας με σεβασμό και το κοινό που μας στήριξε και κυρίως το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Βασίλη Πουλαντζά που μας εμπιστεύτηκε να αναπτύξουμε το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα αυτά τα 3 χρόνια.

Η Kart Productions θα συνεχίσει την πορεία της την επόμενη σεζόν με καλλιτεχνικές παραγωγές σε θέατρα της Αθήνας.

Καλή αντάμωση.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία