Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Aπό την πρώτη κιόλας ημέρα του καινούριου χρόνου τα θέατρα σπεύδουν να κόψουν την καθιερωμένη πίτα, ένα έθιμο που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες! Πολλοί ηθοποιοί φέτος ήταν οι τυχεροί και κέρδισαν το φλουρί, το οποιό συνοδεύει ένας φάκελος με συμβολικό χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία του θεάτρου. 

Στο Θέατρο Ιλίσια συνεχίζει για δευτερη χρονιά και το "Τίμημα".  Η παράσταση από την αρχή ξεκίνησε με sold out και το κοινό υπομονετικά περίμενε αρκετό καιρό για να προμηθευτεί τα εισιτήρια του. 
Ο σημαντικός μας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας πλαισιωμένος από τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τη Ρένια Λουιζίδου και τον Χρήστο Σαπουντζή.
Τυχερή στο φλουρί ήταν η σκηνοθέτης της παράστασης Ιωάννα Μιχαλακοπούλου.
 
to timima pita texnes plus
 
Στο ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη η παράσταση "Λωξάντρα", από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σημειώνει μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσει τις παραστάσεις της μέχρι το Πάσχα. 
Στη σκηνή του θεάτρου συγκεντρώθηκαν οι συντελεστές με προεξάρχουσα την ηρωίδα που υποδύεται η Ελένη Κοκκίδου που έκοψε την πίτα στο πλευρό του σκηνοθέτη της Σωτήρη Χατζάκη. Το φλουρί έπεσε στους ηθοποιούς Αλεξία Μουστάκα και Χρήστο Πλαίνη.
 
loksantra pita tenxes plus
 
Η Αλεξία Μουστάκα με το τυχερό φλουρί σε μια αποκλειστική φωτογραφία. Την ευχαριστώ θερμά!
 
alexia moustaka texnes plus
 
Στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη η παράσταση "Έγκλημα στο Orient Express" έχει κερδίσει το κοινό που του χάρισε sold out παραστάσεις την περίοδο των εορτών. Ένας all star θίασος (Δανδουλάκη, Κατρανίδης, Χαλκιάς, Τρύπη, Καφετζόπουλος, Πολίτου, Κουλίεβα κ.α.) σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που κρατά την αγωνία μέχρι το τέλος. Το έργο της μετρ του είδους Άγκαθα Κρίστι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Τυχερή στο φλουρί στάθηκε η Ταμίλα Κουλίεβα. 
 
dandoulaki pita texnes plus
 
Στο Θέατρο Χώρα παρουσιάστηκε πέρυσι με τεράστια επιτυχία η παράσταση "Γυναίκες του Παπαδιαμάντη". Ο Πέτρος Ζούλιας έκανε τη συρραφή των διηγημάτων του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων» και σκηνοθέτησε την παράσταση στην οποία συνάντησε ξανά την μοναδική Νένα Μεντή η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο θεατρόφιλο κοινό. Δίπλα της μόνο ταλέντο από την έμπειρη Έρση Μαλικένζου και την ανερχόμενη Ευγενία Δημητροπούλου και τις Χριστιάννα Μαντζουράνη, Έφη Σακελλαρίου και Μαριάννα Τουντασάκη κατάφεραν να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τον Παπαδιαμάντη.
Η παράσταση συνεχίζει με sold out -όπως είχα προβλέψει- και φέτος τις παραστάσεις της. Την σκηνή μοιράζεται σε εναλλάγη με τη νέα παραγωγή του θεάτρου τον "Συμβολαιογράφο" με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Φασουλή και σημαντικό θίασο που ξεκίνησε λίγο πριν τις γιορτές τις παραστάσεις με απανωτά sold out. Οι θίασοι και των δυο παραστάσεων συγκεντρώθηκαν στη σκηνή και έκοψαν την πίτα μαζί με όλους τους συντελεστές του θεάτρου. Τυχερή στάθηκε η ταμίας του θεάτρου η Ειρήνη.
 
xora texnes plus
 
 
chora pita texnes plus
 
Η Μαρία Ναυπλιώτου συγκινεί και κερδίζει σε κάθε παράσταση του ¨Μaster Class" το δυνατό χειροκρότημα του κοινού υποδυόμενη την Μαρία Κάλλας. Στο Θέατρο Μικρό Χορν σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου παρουσιάζεται η παράσταση που έχει αναμονή αρκετών ημερών για να βρεί κάποιος εισιτήριο. Το φλουρί έπεσε στην σκηνογράφο της παράστασης Όλγα Μπρούμα. 
 
 master class texnes plus
 
 
Στο ιστορικό θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή παρουσιάζεται από τα Χριστούγεννα η παράσταση "Κοριολανός και Ιούλιος Καίσαρας" του Σαίξπηρ. Με Διασκευή-Απόδοση-Σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή ο πολυπληθής θίασος και οι συντελεστές συγκεντρώθηκαν για την κοπή της βασιλόπιτας. Τυχερή στάθηκε η αγαπητή ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου.   
 
 sofia filipidou texnes plus
  
 
Στο Θέατρο Αθηνών ο "Φάρος" ήταν πέρυσι μια από τις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, κάτι που συνεχίζεται και φέτος. Ο Κώνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθέτησε το έργο και μοιράζεται τη σκηνή με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Ψαρρά, Αιμίλιο Χειλάκη και Προμηθέα Αλειφερόπουλο. Το φλουρί έπεσε στην Όλγα Παυλάτου, υπεύθυνη επικοινωνίας της παράστασης.
 
olga
 
 
Στο Θέατρο Πόλη παρουσιάζεται με καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία το έργο του Άρθουρ Μίλλερ "Σπασμένο Γυαλί". Ο Δάνης Κατρανίδης ιδιοκτήτης του θεάτρου έκοψε την πίτα δίπλα στην Παναγιώτα Βλαντή και τον Γιάννη Βούρο που αποτελούν το πρωταγωνιστικό δίδυμο της παράστασης. Το φλουρί πέτυχε ο υπεύθυνος του θεάτρου Αλέξανδρος.
 
poli pita texnes plus
 
Στο Θέατρο Μουσούρη παρουσιάζεται ξανά η επιτυχημένη κωμωδία "Ψέμα στο Ψέμα". Την πρωτοχρονιά ο θίασος οι συντελεστές και ο παραγωγός Κάρολος Παυλάκης έκοψαν την πίτα πριν την πρώτη παράσταση της νέας χρονιάς. Το φλουρί έπεσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Παύλο Χαικάλη. 
 
psema sto psema texnes plus
 
 
Στο Θέατρο Ζίνα οι Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος και Λάμπρος Φισφής υπακούουν στις εντολές του κοινού στο αυτοσχεδιαστικό show "Tailor Made Comedy"
Οι τρεις χαρισματικοί κωμικοί, γνωρίστηκαν πριν από επτά χρόνια, με αφορμή τη συνύπαρξή τους στο τηλεοπτικό «Κάψε το Σενάριο».
Από τότε έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αυτοσχεδιάζοντας. 
 
zina pita texnes plus
 
Το φλουρί έπεσε στην ηθοποιό Πένυ Διαμαντάκου.
 
peny diamantakou texnes plus 
 
Στο Θέατρο Βέμπο παρουσιάζεται η κωμωδία "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες" σε διασκευή - μεταφορά των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου. Ο θίασος και οι συντελεστές έκοψαν την πίτα ανήμερα την πρωτοχρονιά.  Τους δυο κεντρικούς ήρωες υποδύονται οι Γιάννης Ζουγανέλης και Γιάννης Τσιμιτσέλης. Μαζί τους οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κατερίνα Ζαρίφη και άλλοι ηθοποιοί. 
Το φλουρί έπεσε στην ταμία του θεάτρου Ματίνα.
 
vempo pita texnes plus
 
Στο Θέατρο Προσκήνιο παρουσιάζεται η κωμωδία "Υπάρχει και Φιλότιμο" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου ο οποίος υποδύεται τον Μαυρογιαλούρο. Την Πρωτοχρονιά ο θίασος έκοψε την Βασιλόπιτα και το φλουρί έπεσε στον ηθοποιό Νίκο Απέργη.
 
proskinio pita texnes plus
 
Στην κατάλευκη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ έκοψε την πίτα ο θίασος του "Toc Toc". Η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση, που μετρά έξι χρόνια και χιλιάδες εισιτήρια, ξεκίνησε τις φετινές παραστάσεις από την συμπρωτεύουσα στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με αποτέλεσμα να μην "πέφτει καρφίτσα" στην αίθουσα.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει σκηνοθετήσει το έργο και πρωταγωνιστεί σταθερά όλα τα χρόνια με εναλλαγές στο θίασο του. Από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου η παράσταση θα ξεκινήσει και στην Αθήνα στο θέατρο Ήβη. Τυχερός στάθηκε ο ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος o οποίος πρωταγωνιστεί στην μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Τατουάζ.
 
toco toc flouri texnes plus
 
 

  Να ευχηθούμε μια καλή χρονιά σε όλους σας με Υγεία, Αγάπη και Όμορφες Θεατρικές (και όχι μόνο) Στιγμές!!

 

Είδα Το «Σπασμένο Γυαλί» Σε Σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη

 

O Γιάννης Μπέζος,O Πέτρος Φιλιππίδης Και O Ορφέας Αυγουστίδης Στο Texnes-Plus 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία