Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Προσωπική συμφωνία» για καλό σκοπό

Περισσότερα από 425 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με το Σακχαρώδη Διαβήτη. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.

Ο κίνδυνος από την πανδημία του Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλο τον κόσμο αυξάνεται κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Παρόλο που η ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο αυξάνεται επίσης, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη περισσότερη ενημέρωση και για πιο έγκαιρη διάγνωση. Αυτός είναι ο λόγος που η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια πολύ σημαντική ημέρα που υπηρετεί απόλυτα το στόχο αυτό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη γιορτάζεται από το 1991, αλλά μόλις το Δεκέμβριο του 2006 αναγνωρίστηκε ως μια επίσημη Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών με την έγκριση του ψηφίσματος 61/225 του ΟΗΕ. Στη φετινή χρονιά γιορτάζουμε τη 11η επέτειο από την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ως επίσημη Ημέρα από τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή είναι επίσης η 11η επέτειος για το γαλάζιο κύκλο, το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο κύκλος συμβολίζει πρωτίστως την ενότητα αλλά και το θετικό πνεύμα και τη δύναμη που χρειάζεται η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ενώ το γαλάζιο χρώμα συνδέεται με το χρώμα του ουρανού και της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Η εταρεία Novo Nordisk Hellas στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2018, υποστηρίζει τον πολιτισμό και συνεργάζεται με τη θεατρική παράσταση «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτη Γουρζουλίδη, Κώστα Κουτρούλη, Δημήτρη Μπούρα στο «Από Μηχανής Θέατρο» - (Ακαδήμου 13, Κεραμεικός). Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της παράστασης «Προσωπική Συμφωνία», από την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, θα δοθούν ως ενίσχυση σε Σύλλογο Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Στόχος της παραπάνω συνεργασίας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

proswpiki sumfwnia texnesplus1

Λίγα λόγια για το έργο:
Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένγλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο κατεχόμενο Βερολίνο, ο Φουρτβένγκλερ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί κι εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά μόλο ταύτα, τα επιχειρήματα του Φουρτβένγκλερ σχετικά με τη «διατήρηση της Γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», συγκρούονται με τις ανεξίτηλες μνήμες του Ταγματάρχη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους αμέτρητους νεκρούς. O μάρτυρας που θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης είναι ο Ρόντε, δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο οποίος με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή, προδίδει κρυφές πτυχές του μαέστρου.

Οι ώρες έναρξης των παραστάσεων του θεατρικού έργου «Προσωπική Συμφωνία» είναι:
Τετάρτη – Κυριακή 18:00 μ.μ. Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο 21:00 μ.μ.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία