Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«8’ 19’’»: Το νέο έργο της Στέλλας Μαγγανά...ένα εφιαλτικό παραμύθι για ενήλικες

Στη θάλασσα το νερό είναι μαύρο. Ξημερώνει.

Ένα κομμάτι του ανατέλλοντος ηλίου πέφτει στη γη και ένας άνθρωπος γεννιέται: «Είναι αγόρι!..καταπώς φαίνεται».

Ο απόηχος της χαραυγής ψιθυρίζει:

«Για να ζήσεις πρέπει πρώτα να πεθάνεις» και το αγόρι ξεκινάει. Περνάει δάση, πόλεις, ερήμους, θάλασσες διψασμένο και άπειρο εντελώς καινούριο ρωτώντας : «Συγγνώμη κύριε, πού μπορώ να βρω τον θάνατο;».

Οι άνθρωποι παγώνουν, εξαγριώνονται, αδιαφορούν, το ταξίδι συνεχίζεται, η ερώτηση πάντα επιμένει, η απάντηση μονίμως αιωρείται ενώ η δύση του ηλίου καταφθάνει όσο εκείνο καλπάζει αγκαλιά με ένα νεογέννητο πάλι πίσω προς τον ήλιο.

Στο έργο της Στέλλας Μαγγανά, με τίτλο «8’19’’» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00 στο θέατρο ΜΠΙΠ, τρεις ηθοποιοί ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, η Μαρία Προϊστάκη και η Στέλλα Μαγγανά επιδιώκουν μια αλληγορική πολυδιάστατη αφήγηση για το ταξίδι μας στη ζωή μέσα από μια δυναμική παράσταση πλεγμένη με ηλεκτρονικούς ήχους και digital εικόνες. Παράλληλα με την πρωτότυπη μουσική του Αλέξη Χατζηιωάννου οι ηθοποιοί – αφηγητές χτίζουν με το σώμα και τη φωνή τους έναν κόσμο φαντασιακό, με δικούς του κανόνες, που ξεκινά σαν όνειρο και εξελίσσεται σε έναν μυστήριο εφιάλτη.

Λίγα λόγια για τη Στέλλα Μαγγανά

Η Στέλλα Μαγγανά είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνω

(2015 ) και τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.Εχει δουλέψει ως ηθοποιός στο θέατρο («Κηδεύω ά Εκπνοή, Δ. Δημητριάδη, Σκην.Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη) και στον κινηματογράφο («Κατάληψη» σκην. Αλέξανδρος Χατζής, 2009, « Ελέφαντας» σκην. Βαγγέλης Ζούγλος, 2014, «Red rose» σκην.Sepideh Farsi, 2015, «Το μάτι και το φρύδι» σκην. Κωστής Χαραμουντάνης, 2016, «Το Τέρας κοιμάται» σκην. Κωστής Χαραμουντάνης , 2017 ). Το « 8’19’’» αποτελεί την πρώτη της συγγραφική αλλά και σκηνοθετική δουλειά.

Λίγα λόγια για την Μαρία Προϊστάκη

Η Μαρία Προϊστάκη είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών ( 2015) και της Νομικής Σχολής Αθηνών. ‘Eχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, το θέατρο « Θησείον », το Σύγχρονο Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το ‘Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεργαζόμενη με τους Ελένη Σκότη, Ιόλη Ανδρεάδη, Ηλία Κουνέλα και Χρήστο Λύγκα.Επίσης έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργαζόμενη με τους Γιώργο Χριστοδούλου, Γιώργο Παπαγεωργίου και Γεράσιμο Μιχελή σε παραστάσεις στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε ταινίες των Κωστή Χαραμουντάνη και Παύλο Βαλσαμίδη.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος γεννήθηκε το 1992.Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2015).Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Σοφία Φιλιππίδου και σε κινηματογραφικές ταινίες συνεργαζόμενος με τους Πάνο Κούτρα, Κωστή Χαραμουντάνη, Γιώργο Ζώη. Ασχολείται επίσης με τον χορό.

unnamed 2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – σκηνοθεσία : Στέλλα Μαγγανά

Βοηθός σκηνοθέτη : Δήμητρα Σκέμπη

Πρωτότυπη μουσική : Αλέξης Χατζηιωάννου

Ενδυματολογία : Κυριακή Καλπακίδου

Σχεδιασμός αφίσας : Αλεξία Κωστή

Σχεδιασμός φώτων, video : Γιάννης Καραμπάτσος

Φωτογραφίες : Κώστας Γκιόκας

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ερμηνεύουν : Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Στέλλα Μαγγανά, Μαρία Προϊστάκη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 26/11/ 2018 έως 22/01/2019

Ώρα έναρξης : 21.00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων : 10€, 5€(ατέλειες ανέργων,φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Θέατρο ΜΠΙΠ

Κυκλάδων και Αγίου Μελετίου 25, Κυψέλη

Τηλ.: 213 03 44074

unnamed 3

unnamed 1

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία