Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Έρχονται «Οι Μοντέρνοι» της Ρούλας Πατεράκη, σε σκηνοθεσία Δώρας Στυλιανέση

Δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου συναντώνται φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
ο Περικλής Μουστάκης  στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Ρούλα Πατεράκη με την πρώτη της συγγραφική δουλειά να ανεβαίνει στο θέατρο.
 
Πλαισιωμένοι από έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, και ακολουθώντας  τις σκηνοθετικές οδηγίες της Δώρας Στυλιανέση, ανεβάζουν μια ξεχωριστή επιθεώρηση που περιγράφει μεν τη σύγκρουση μεταξύ ρεαλισμού και μοντερνισμού, ωστόσο, μας αφήνει το περιθώριο να εντοπίσουμε  ίχνη της στην καθημερινότητά μας, δίνοντάς μας έμπνευση μέσα από το χιούμορ και τα δεξιοτεχνικά “hints”! 
 
Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφές και εκπρόσωπος του ρεαλισμού Μπέρναρντ Σω, γνωστός για το χιούμορ, την ειρωνεία του και τις επαναστατικές του απόψεις, τον οποίο υποδύεται στη σκηνή ο Περικλής Μουστάκης, μη έχοντας καμία εμπειρία από το θεατρικό σανίδι, αποφασίζει να ερμηνεύσει τον Βασιλιά Ληρ. Όλοι όσοι τροφοδότησαν το θέατρο με συστήματα και μεθόδους, ο Μέγιερχολντ {Θανάσης Δόβρης},η Σάρα Μπερνάρ {Μαρία Παρασύρη} κ.α., προσκαλούνται στο σπίτι του, ώστε να προσφέρουν στον μεγάλο λογοτέχνη τον τρόπο που ο καθένας θεωρεί καλύτερο για να ερμηνευθεί αυτός ο ρόλος. Ο Μπέρναρντ Σω νιώθει πως το ίδιο του το γήρας και ο τεράστιος πνευματικός του πλούτος αρκούν για τη μεγάλη ερμηνεία. 
Μέσα από καυγάδες και φωνές που ζαλίζουν τον καημένο το γέρο, αποκαλύπτεται η σύγκρουση ρεαλισμού-μοντερνισμού, και μπορεί ο Σω να μην παίρνει την απάντηση που θέλει, αλλά τίθεται το ερώτημα τί είναι αυτό που καθιστά κάποιον ικανό να ερμηνεύσει ένα ρόλο. 
Η Ρούλα Πατεράκη με ένα δεξιοτεχνικά επιθεωρησιακό έργο, μας αποκαλύπτει την Ιστορία του μοντερνισμού-μεταμοντερνισμού η οποία ταρακουνά το θέατρο και εμάς τους ίδιους.
Η παράσταση θα παίζεται  στην Κεντρική Σκηνή του ΙΜΚ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 μ.μ., από τις 26 Νοεμβρίου 2018, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
 
Κείμενο/Δραματουργική Επεξεργασία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνοθεσία: Δώρα Στυλιανέση
Σκηνικά / Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
Συνεργάτης Σκηνοθέτη: Σοφία Διονυσοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Ζάχου
Video Trailer: Δημήτρης Σιλβέστρος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σιλβέστρος, Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Παραγωγή: R.M.LIGHT
Επιμέλεια Παραγωγής: Γιάννης Παντελίδης
Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
Ερμηνεύουν:
Περικλής Μουστάκης
Θανάσης Δόβρης
Μαρία Παρασύρη
Σίβη Σιδέρη
Στέφανος Λώλος 
Πάνος Κούγιας
Μικές Γλύκας 
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία