Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο «Άμλετ» συνεχίζεται και μετά το Πάσχα

"θεέ μου! Πόσο έρημος είναι αυτός ο κόσμος; Γεννάει μόνο και σαπίζει.
Συνέχεια γεννάει και σαπίζει. 
Όλα είναι μάταια.
Αυτός ο κόσμος πρέπει να εξαφανιστεί.
Να βουλιάξει."
ΑΜΛΕΤ
 
 
Η εμβληματική ιστορία εκδίκησης του ευρωπαϊκού θεάτρου, ο Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ συνεχίζεται και μετά το Πάσχα, για 21 παραστάσεις, μέχρι τις 27 Μαίου.
 
Σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Λεβάν  Τσουλάτζε , ο Τάσος Ιορδανίδης ξεχωρίζει στον ομώνυμο ρόλο του Δανού πρίγκιπα που αποζητά την τιμωρία των ενόχων για τον φόνο του πατέρα του και την προσωπική του δικαίωση.
Με μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών , τον Αρη Λεμπεσόπουλο, την Πέμυ Ζούνη, την Ιωάννα Παππά , τον Θοδωρή Κατσαφάδο ο σκηνοθέτης προσαρμόζει ευρηματικά το κείμενο μεταφέρει την πλοκή στην εποχή μας αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονικότητα του έργου.
'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε: σ΄ αυτόν τον αναποδογυρισμένο κόσμο η λογική έχει δώσει τη θέση της στην ανομία , την αυθαιρεσία και την τρέλα.
Και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος που έχει μεταφράσει το κείμενο: Μετέφρασα τον Άμλετ σ΄ έναν λόγο απλό . Δωρικό. Όπως απλός είναι ο λόγος της τραγωδίας.
 
Μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του « Έγκλημα και Τιμωρία», ο Τάσος Ιορδανίδης επιλέγει να παρουσιάσει και τη φετινή χρονιά ένα από τα σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και να αναμετρηθεί με έναν εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο, αυτόν του Άμλετ με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λεβάν Τσουλάτζε.
Του σκηνοθέτη που χάρισε τις δυο προηγούμενες χρονιές τη μεγάλη επιτυχία με την παράσταση Έγκλημα και Τιμωρία και στον Τάσο Ιορδανίδη έναν σπουδαίο ρόλο στην καριέρα του, αυτόν του Ρασκόλνικοφ.
 
 
Διανομή:
 
Τάσος Ιορδανίδης: ΄Αμλετ
Άρης Λεμπεσόπουλος :Κλαύδιος
Πέμυ Ζούνη: Γερτρούδη
Ιωάννα Παππά: Οφηλία
Νίκος Πουρσανίδης:  Λαέρτης
Δημήτρης Καπετανάκος: Ρόζενγκρατς
Δημήτρης Διακοσάββας:  Γκίλντενστερν
Θοδωρής Κανδυλιώτης: Φάντασμα //ηθοποιός
Ιάσονας Παπαματθαίου: Οράτιος
και 
Θοδωρής Κατσαφάδος:  Πολώνιος
 
Συντελεστές:
Μετάφραση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί - Μουσική επιμέλεια: Λεβάν Τσουλάτζε
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη
Θεατρολόγος: Ιωάννα Μπλάτσου
Σκηνοθεσία trailer: Χρήστος Δήμας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς 
 
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
Παρασκευή 20.30
Σάββατο  20.30
Κυριακή 19.30
 
Τιμές εισιτηρίων: 
€20 Γενική είσοδος
€14 φοιτητές, καθηγητές και άνω των 65
€10 άνεργοι
 
Προπώληση εισιτηρίων:
-  στο ταμείο του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881-2
-  στο Viva.gr ( τηλέφωνο κρατήσεων 11876) και στο VivaWallet Mobile App, 
- στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, 
- στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr, στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, 
- στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο αθηνόραμα.gr και στο Viva kiosk Συντάγματος.
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία