Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ποταμίτη από το Θέατρο Στοά

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Δημήτρη Ποταμίτη, του ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα και ποιητή που πάντα πρωτοπορούσε με τις θεατρικές επιλογές του. 

Χαρακτήριζε τον εαυτό του «Ιδεοποιό», γιατί όπως έλεγε «Ονειρεύτηκα το ρόλο ενός μύστη, όχι την τάξη ενός επαγγελματία ή τον ρομαντισμό ενός ερασιτέχνη. Αναζητώ μια τέχνη ανταγωνιστική της ζωής κι όχι απομιμητική».

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο θέατρο ΣΤΟΑ (Μπισκίνη 55), ανήμερα της επετείου του θανάτου του, διοργανώνεται με αφορμή και την εβδομηντάχρονη επέτειο του Δήμου Ζωγράφου, μία βραδιά αφιερωμένη στον Δημήτρη Ποταμίτη και στο θέατρό του.

Το Θέατρο Έρευνας υπήρξε ένας από τους βασικότερους πολιτιστικούς πυρήνες της πόλης στα χρόνια της μεταπολίτευσης και στεγαζόταν στην οδό Ιλισίων 21, στου Ζωγράφου. Πρόσφατα, το θέατρο  αγοράστηκε από τον  Δήμο Ζωγράφου, για να διασωθεί και να συντηρηθεί, ώστε να αποτελέσει ξανά φορέα πολιτισμού της πόλης.

Την εκδήλωση– αφιέρωμα στο Δημήτρη Ποταμίτη διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου και επιμελείται  ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής του θεάτρου «ΣΤΟΑ» Θανάσης Παπαγεωργίου.

Για τον Δημήτρη Ποταμίτη θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος (συγγραφέας,κριτικός,δάσκαλος),  Θανάσης Νιάρχος (εκδότης,συγγραφέας), Γιάννης Ξανθούλης (συγγραφέας), Άννα Ανδριανού(ηθοποιός) και  Χρήστος Προσύλης(σκηνοθέτης, συγγραφέας).

Θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και απόσπασμα από το βιωματικό ντοκιμαντέρ  του Χρήστου Προσύλη για τον Ποταμίτη  «Ο Ιδεοποιός».

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία