Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Πέθανε ο ηθοποιός και συγγραφέας Βαγγέλης Ρωμνιός

Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωμνιός σε ηλικία, μόλις 36 ετών.Tην είδηση του θανάτου του κοινοποίησε με ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Λιγνάδης: "Χθές το βράδυ, ο Βαγγέλης Ρωμνιός, αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος και μοναδικός συνάδελφος, μετά από 15 μερόνυχτα "μάχης", μας άφησε. Εδώ. Να τον θυμόμαστε. Σιωπή. Αυτό μόνο". 

 

Ο ηθοποιός έπαιζε στην παράσταση "Πεερ Γκυντ" του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθετεί ο Δ. Λιγνάδης. Ο Βαγγέλης Ρωμνιός αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2003. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, τραγουδιού και συγγραφής, ενώ εργάστηκε και ως ηθοποιός. Το 2017 ανέβηκε το πρώτο του θεατρικό έργο «Χαρτοπόλεμος» στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης σε σκηνοθεσία Γ. Παλούμπη. Ένα κείμενο βαθιάς ευαισθησίας που ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή στο texnes-plus και αγαπήθηκε πολύ τόσο από κοινό, όσο και από τους κριτικούς. Η είδηση του θανάτου του κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο «Χαρτοπόλεμος» μετά την απίστευτη επιτυχία του ήταν προγραμματισμένο να ανέβει και πάλι στο μικρό Γκλόρια. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 14.00 στο κοιμητήριο Χολαργού.

 

 Θέατρο

2018 Πέερ Γκύντ – Εθνικό θέατρο (σκηνοθεσία: Δ. Λιγνάδης)

2018 Χαρτοπόλεμος – Θέατρο Γκλόρια (σκηνοθεσία: Γ. Παλούμπης)

2017 Χαρτοπόλεμος – Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης 

2015 Οι ηλίθιοι – Θέατρο Αλίκη (σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης)

2013 Αχ αυτά τα φαντάσματα – Θέατρο Βρετάνια (σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας)

2010 Τα μαγικά μαξιλάρια (Περιοδεία)

2009 Τα μαγικά μαξιλάρια – Εθνικό θέατρο (σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας)

2007 Το γαλάζιο πουλί (Περιοδεία)

2006 Το γαλάζιο πουλί – Εθνικό Θέατρο (σκηνοθεσία: Κ. Μεγαπάνος)

2005 Υπηρέτης δυο αφεντάδων – Θέατρο Τέχνης (σκηνοθεσία: Δ. Δεγαίτης)

2004 Η χώρα των πουλιών (Ηρώδειο-Περιοδεία)

2003 Η χώρα των πουλιών – Εθνικό θέατρο (σκηνοθεσία: Γ. Καλατζόπουλος)

2002 Μεγάλο και μικρό – Θέατρο Τέχνης (σκηνοθεσία: Θόδωρος Γράμψας)

 

Κινηματογράφος

2017 Το μανάβικο (Μ. Μαθιουδάκης)

2014 Ο ανεπιθύμητος (Φοίβος Κοντογιάννης)

2011 Το τανγκό των Χριστουγέννων (Ν. Κουτελιδάκης)

2011 Το γάλα (Γ. Σιούγας)

2000 Ο αιώνιος φοιτητής (Β. Σειτανίδης)

 

 Τηλεόραση

2017 Αστέρας Ραχούλας (Ν. Κρητικός - Alpha)

2014 Με τα παντελόνια κάτω (Β. Θωμόπουλος - Mega)

2008 Οι γοργόνες (Α. Αγγελόπουλος - Mega)

 

 

 

 

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία