Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τα κορίτσια της Κηφισιάς μας ανοίγουν με δύναμη το καμαρίνι τους Κύριο

Η Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, η Αφροδίτη Φλώρου, η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου και η Βερόνικα Μπακόλα πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Φούρνος και μας ανοίγουν το καμαρίνι τους…
 
Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.
 
Κασσάνδρα: Παραμάνες, κλωστή και βελόνα, υγρά μαντηλάκια, τσιμπιδάκια μαλλιών, χτένα.
 
Βερόνικα: Ένα μπουκαλάκι νερό και τα απαραίτητα για την προετοιμασία πριν την παράσταση.
 
Κωνσταντίνα: Νομίζω είναι καφές!
 
Αφροδίτη: Τσιμπιδάκια, λακ, τα απαραίτητα καλλυντικά, βούρτσα για τα μαλλιά.
 
Πιο όμορφο καμαρίνι που είχα ποτέ.
 
Κασσάνδρα: Το «καμαρίνι» στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, όπου και πρωτοπαίχτηκε αυτή η παράσταση. Γιατί ήταν το πρώτο μου. Και γιατί δεν ήταν καμαρίνι.
 
Βερόνικα: Στα Γιάννενα, το καμαρίνι του θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, όταν έπαιζα ερασιτεχνικά θέατρο με την ομάδα μου εκεί. Χωριζόμασταν σε 3αδες και τρέχαμε ποιος θα προλάβει το καλύτερο λες κι ήμασταν 3ήμερη με το σχολείο. Επίσης μου άρεσε γιατί είχε μια ελικοειδή σκάλα που σε έβγαζε πάνω στη σκηνή.
 
Κωνσταντίνα: Δεν έχω προλάβει να δω και πολλά.. αλλά νομίζω ότι ήταν σε ένα θέατρο στα Γιάννενα!
 
Αφροδίτη: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλα τα καμαρίνια είναι όμορφα γιατί κουβαλάνε αυτό το «προ της παράστασης» άγχος, και τη «μετά την παράσταση» χαρά. Κρύβουν αυτή τη προετοιμασία από το μεταξύ μας στον κόσμο. Από όλα έχεις κάτι να θυμάσαι.
 
me dynami kamarini 2
 
Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.
 
Κασσάνδρα: Δε μου ‘χει τύχει ακόμα.
 
Βερόνικα: Του Μάικλ Κίτον στο “Birdman”. Το καμαρίνι του Μπρόντγουεϊ δηλαδή
 
Κωνσταντίνα: Δεν έχω δει κανένα εντυπωσιακό μέχρι στιγμής.
 
Αφροδίτη: Το πρώτο καμαρίνι στο οποίο μπήκα ως παιδί. Με τους τεράστιους καθρέφτες και τις λάμπες ολόγυρα. Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις εκεί τον ηθοποιό από κοντά. Μέσα στο καμαρίνι ο ήρωας της σκηνής γίνεται ξανά απλός άνθρωπος. Μου είχε φανεί σχεδόν μαγικό.
 
Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι.
 
Κασσάνδρα: Μια τελευταία αγκαλιά της Αφροδίτης πριν βγει και να μου κλείνει συνωμοτικά το μάτι λέγοντάς μου «Θα τα πούμε στη σκηνή».
 
Βερόνικα: Τη μέρα την πρεμιέρας, ένα παιδί απ’ την ομάδα είχε γράψει στον ολόσωμο καθρέφτη έξω απ’ τα καμαρίνια με μεγάλα γράμματα «ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ». Ήταν κάτι που μας έκανε όλους να χαμογελάσουμε μες στο άγχος μας και κατέληξε σε group hug. Φυσικά ακολούθησε η γνωστή συζήτηση απ’ τα κορίτσια του θιάσου: «Πού το βρήκες αυτό το κραγιόν, ελπίζω να μην είναι δικό μου, θα σε σκοτώσω κτλ κτλ»
 
Κωνσταντίνα: Ήταν μία φορά που με είχε πιάσει μια υπερκινητικότητα και νευρικότητα και γέλια άγχους . Η συμπαίκτης και φίλη που παίζαμε μαζί, άρχισε να με κοροϊδεύει και στο τέλος , λίγο πριν βγούμε στη σκηνή, καταλήξαμε να μιλάμε αλβανο-ελληνικά. Και κάθε φορά που μπαίναμε στο καμαρίνι κατά τη διάρκεια της παράστασης συνεχίζαμε το διάλογο «επιπέδου» που είχαμε αφήσει πριν στη μέση. Πάντα με την ίδια διάλεκτο!
 
Αφροδίτη: Σε μια προηγούμενη παράσταση στο καμαρίνι υπήρχαν μικρές ρωγμές απ’ όπου μπορούσες να δεις στη σκηνή. Πολλές φορές όταν δε παίζαμε καθόμασταν και κρυφοκοιτάγαμε. Μια φορά με έπιασαν τα γέλια σε τέτοιο σημείο που πολύ πιθανόν να ακουγόμουν. Σχεδόν ξέχασα να βγω να παίξω.
 
Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.
 
Κασσάνδρα: Χαμογελάω.
 
Βερόνικα: Χοροπηδάω 4-5 φορές και τσιρίζω μία αθόρυβα.
 
Κωνσταντίνα: Σκέψη είναι συνήθως και αλλάζει ανάλογα την κατάσταση. Δυο πάντως ειναι οι σκέψεις που εναλλάσσονται «Πάμε να τα διαλύσουμε όλα» και η δεύτερη «Άντε και καλή τύχη μάγκες» (Σιδηρόπουλος)
 
Αφροδίτη: Ανακεφαλαίωση για το αν είναι όλα στη θέση τους, τουαλέτα, μια γουλιά νερό και πάμε να το χαρούμε. «Είσαι τυχερή που μπορείς και το κάνεις!»

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία