Τελευταία Νέα
Το 8ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων έρχεται στη Στέγη «Η Κληρονομιά»: Είδα την παράσταση του Γιάννη Νταλιάνη On Demand Εκτός Δραματικής Σχολής Εθνικού ο Λιβαθινός Η ομοφοβική επίθεση του Κούγια στον Καπουτζίδη Μικροδιήγημα 3: Ice Skating Ο Δημήτρης Λιγνάδης στη φυλακή «Διαβάζω τα μυστικά της τέχνης»: Ένα σεμινάριο από τη ζωγράφο και συγγραφέα Μαρίνα Πετρή Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας «Ο Αμπιγιέρ»: Μια ιστορική παράσταση στις οθόνες μας 3 δεκαετίες μετά Αύριο η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε Live streaming από το Εθνικό Θέατρο Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχας - Με τους φακέλους των καταγγελιών Σπύρος Μπιμπίλας για Μαρκουλάκη: «Καταλαβαίνω τη φόρτιση και την υποκειμενική του άποψη» Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προς το ΣΕΗ: Με στοχοποιείτε σαν να είμαι εχθρός 10 βιβλία από τις εκδόσεις Περισπωμένη
 

O «πονοκέφαλος» του Κάρολου Δαρβίνου για το γάμο

Ο Κάρολος Δαρβίνος ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης και εισηγητής του μηχανισμού της φυσικής επιλογής, σχεδόν 200 χρόνια πριν, ως γνήσιος ορθολογιστής ζύγισε καλά τα υπέρ και τα κατά προτού λάβει την απόφαση υπέρ του έγγαμου βίου. Αδιάψευστη μαρτυρία αποτελούν οι σημειώσεις του πάνω σε ένα κομμάτι μπλε χαρτί από το 1838.

[ΥΠΕΡ]

«Να νυμφευτώ- Παιδιά- (αν θέλει ο Θεός).

Μόνιμη συντροφιά (και φίλος στα γηρατειά) που θα δείχνει ενδιαφέρον- αντικείμενο λατρείας και παιχνιδιού- καλύτερο από σκύλο σε κάθε περίπτωση.

Σπιτικό και κάποιος να το φροντίζει

Γοητεία της μουσικής και της γυναικείας φλυαρίας.

Αυτά τα πράγματα είναι πολύ καλά για την υγεία- αλλά τρομακτικό χάσιμο χρόνου.

[ΣΚΕΨΗ]

Θεέ μου, είναι δυσβάσταχτη η σκέψη ότι θα περάσει κανείς όλη του τη ζωή, σαν μέλισσα, δουλεύοντας, δουλεύοντας και τίποτε μετά. Οχι, όχι, δεν κάνει. Φαντάσου να ζει κανείς όλη μέρα μόνος του σε ένα σπίτι στο μολυσμένο και βρώμικο Λονδίνο. Μόνο αν φανταστείς μια ωραία απαλή σύζυγο στον καναπέ με καλή φωτιά, βιβλία και μουσική ίσως. Σύγκρινε αυτό το όραμα με τη μουντή πραγματικότητα της Grt. Μarlbro΄ St. (σ.σ.: Οπου βρισκόταν το εργένικο σπίτι του.)

[ΚΑΤΑ]

Να νυμφευτώ- Να νυμφευτώ- Να νυμφευτώ Να μη νυμφευτώ

Ελευθερία να πηγαίνω όπου θέλω- επιλογή κοινωνικότητας ή λίγης από αυτή.

Συζήτηση ευφυών ανδρών σε κλαμπ-

Οχι υποχρεωμένος να επισκέπτομαι συγγενείς και να ενδίδω σε κάθε μικροπράγμα- να έχω το έξοδο και το άγχος για τα παιδιά- ίσως καβγάδες.

Χάσιμο χρόνου.

Αδυναμία ανάγνωσης τα βράδια- παχυσαρκία και αδράνεια.

Αγχος και ευθύνες- λιγότερα χρήματα για βιβλία και σε περίπτωση πολλών παιδιών ανάγκη να κερδηθεί ο επιούσιος. (Και είναι πολύ κακό για την υγεία κάποιου να εργάζεται πάρα πολύ.)

Ισως το Λονδίνο να μην αρέσει στη γυναίκα μου· τότε η ετυμηγορία είναι εξορία και ξεπεσμός σε έναν τεμπέλη άεργο ανόητο.”

 

Τα υπέρ τελικά υπερίσχυσαν και υπό την πίεση του πατέρα του και στις 29 Ιανουαρίου 1839 παντρεύτηκε τη μόνη καλή κόρη οικογενείας που διέθετε τα απαραίτητα προσόντα , την ξαδέλφη του Εμα, κόρη του αδερφού της μητέρας του.

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία