Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γνωρίστε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης - Aφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό

Ένα μουσείο, κόσμημα σχολικής ζωής και εκπαίδευσης, βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας. Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης αφιερωμένο στην εκπαίδευση, στην ιστορία, στον πολιτισμό.

Θέλετε να ξαναθυμηθείτε τα ανέφελα παιδικά σχολικά χρόνια;

Στους χώρους του μουσείου μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν ταξίδι στο χρόνο βιώνοντας τη μαθητική εμπειρία του παρελθόντος. Συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου.

Σχολική ύλη και παιδικά βιβλία από όλο τον κόσμο. Ένα μουσείο όπου οι μεγαλύτεροι θα ανασύρουν στη μνήμη τους σχολικές αναμνήσεις καθισμένοι στα παλιά ξύλινα θρανία, γράφοντας στις πλάκες με τους κονδυλοφόρους, ενώ οι μικρότεροι θα ξεναγηθούν ευχάριστα και βιωματικά, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την ιστορία του παλιού σχολείου.

Συγκίνηση, μνήμη, νοσταλγία για τους μεγαλύτερους μάθηση, βίωμα, μυστήρια και παιχνίδια για τους μαθητές και τα μικρότερα παιδιά.

mouseiosxolikiszwis texnesplus2

Ειδικά για τις σχολικές ομάδες το Μουσείο σχεδιάζει και υλοποιεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα προγράμματα φέτος προσαρμόζονται στις νέες επιταγές και τα περισσότερα υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε σημεία φορτισμένα από την ιστορία και τις μνήμες κάτω από τη σκια της Ακρόπολης.

Εκπαιδευτικοί περίπατοι και ξεναγήσεις στην Πλάκα-Αναφιώτικα, στον Βράχο της Ακρόπολης, στον Εθνικό Κήπο-Ζάππειο, στου Φιλοπάππου, στον Κεραμεικό, στους Αέρηδες-Ρωμαϊκή Αγορά, στα Οθωμανικά μνημεία και Βυζαντινά Μνημεία της Πλάκας συμπληρώνουν τα προγράμματα.

Πάρτε τις σάκες, φορέστε τις ποδιές σας και ελάτε να κάνουμε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι!

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού

Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Τηλ:+30 210 3250341