Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Δέκα παραστάσεις-προτάσεις για τις γιορτές!

Χριστούγεννα και τα παιδιά πρωταγωνιστούν, αφού είναι η δική τους γιορτή. Τα χρόνια που μεσολαβούν από τότε που κάποιος είναι παιδί μέχρι να αποκτήσει και ο ίδιος παιδί είναι συνήθως τόσα που τον κάνουν να ξεχνά τη μαγεία που έχει η γιορτή αυτή για τα παιδιά. Όλα είναι στολισμένα, όλα είναι φωτεινά και οι πάντες είναι χαρούμενοι. Ή τουλάχιστον πιο χαρούμενοι από ό,τι συνήθως. Και αυτό κρατάει πολύ! Πάρα πολύ! Τέτοιες μέρες οι μεγάλοι γίνονται παιδιά για λίγο, θυμούνται τα δικά τους ανέμελα Χριστούγεννα και διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά τους. Ή με τα ανίψια τους. Ή με τα βαφτιστήρια τους. Ή με τα παιδιά των φίλων τους. Τι λέτε λοιπόν για παιδικό θέατρο; Πριν βιαστείτε να αναστενάξετε, να σας προειδοποιήσουμε. Το παιδικό θέατρο έχει ανθήσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που δεν έχει καμία σχέση με παιδιάστικες παραστάσεις. Είναι επαγγελματικό, σέβεται τους θεατές του και το παρακολουθούν με ευχαρίστηση μεγάλοι και μικροί! Οι παιδικές παραστάσεις που αξίζει να δει κάποιος στην Αθήνα είναι πολλές. Η ομάδα του texnes-plus σας προτείνει αυτές που θεωρεί πως παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακολουθούν οι δέκα πιο αγαπημένες:

 

1.eutuxismenos-prigkipas-ethniko.jpg

1. «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», Εθνικό Θέατρο, Κυριακή στις 16:00

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολόνα, ορθώνεται το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Είναι διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του είναι δύο αστραφτερά ζαφείρια και ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι λάμπει στη λαβή του ξίφους του…

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας ζει πίσω από το φράχτη ενός παλατιού, δίχως σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν φεύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μια πλατεία της πόλης προς τιμήν του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ανακαλύπτει μια άλλη όψη της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου ένα μικρό χελιδόνι κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε τρόπο. Μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

 

2.Oneiro kalokairinis niktas.jpg

 

2. «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», Θέατρο Θησείον, Τετάρτη στις 20:00 και Κυριακή στις 11:00

Πέντε νέοι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς, υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων. 

3.pianw papoutsi.jpg

3. «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο», Θέατρο Πόρτα, Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00

Γιατί έξι ηθοποιοί και ένας πιανίστας ανεβαίνουν σε ένα πιάνο; Κατ’ αρχήν... χωράνε εκεί πάνω; Ναι! Γιατί το πιάνο μετατρέπεται σε «πατάρι» και έτσι όλα μπορούν να συμβούν. Οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια. Όμως και ο χορός γίνεται αφήγηση, η αφήγηση κοντσέρτο και μια ολόκληρη ιστορία χωράει σε μία νότα! Έτσι η Σταχτοπούτα και ο Πρίγκιπας μεγαλώνουν, ενώ οι μεγάλοι ξαναγίνονται παιδιά. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στο «πατάρι», χωρίς μαγικά ραβδιά, παρά μόνο με το σώμα, τη φωνή και την παλλόμενη μουσική ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ού αιώνα.

4.guros tou kosmou.jpg

4. «Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», Μέγαρο Μουσικής, Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:30

Το θρυλικό έργο του Ιουλίου Βερν ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και μετατρέπεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές.

5.sherlok holms.jpg

5. «Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι», Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου), Κυριακή 11:00 και 15:00

Το σπάνιο γαλάζιο ρουμπίνι ακολουθεί μια απίστευτη διαδρομή, στην οποία κυριαρχούν απανωτές ληστείες και ατυχήματα! Ταξιδεύει από τον ποταμό Αμοΐ στα βάθη της Κίνας μέχρι τα χιονισμένα βουνά των Ελβετικών Άλπεων για να καταλήξει στο βικτοριανό Λονδίνο ως δώρο στην ψηλομύτα κόμισσα Μόρκαρ και... να εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την κοσμηματοθήκη της στο ξενοδοχείο Cosmopolitan! Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο πιστός του φίλος δόκτωρ Ουάτσον καλούνται να ξεδιαλύνουν την υπόθεση που κρύβει πολλά παράξενα γεγονότα… Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν στα χέρια τους καταφτάνουν ένα μαύρο φθαρμένο καπέλο και μια χήνα με ένα περίεργο σημάδι στο κεφάλι...

6.xwra vasilia klooun.jpg

6. «Στη χώρα του βασιλιά των κλόουν», Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κυριακή στις 12:00

Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σε αυτόν το θαυμαστό τόπο και να γίνουν και οι ίδιοι δύο μικροί κλόουν. Όμως ο βασιλιάς της χώρας, ο Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλούν, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο σιγά σιγά θα βρεθεί τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι.

7.kivwtos.jpg

7. «Στην κιβωτό στις οκτώ», Θέατρο Κάππα, Κυριακή στις 11:30

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ούρλιχ Ουμπ στο ομώνυμο έργο του αφηγείται με σύγχρονη ματιά το βιβλικό κατακλυσμό του Νώε, στήνοντας μια ευφυέστατη περιπέτεια με πολύ γέλιο, πολλά ερωτήματα, πολλή μουσική, πολύ νερό, πολλά ζώα, μια κιβωτό, ένα εισιτήριο για δύο και ένα ραντεβού ακριβώς στις οκτώ. Στο αλληγορικό έργο-ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία πρωταγωνιστές είναι τρεις πιγκουίνοι και μία περιστέρα, που με φόντο τον απέραντο πάγο θέτουν απορίες και ερωτήματα, αναπαράγοντας το λόγο και τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών.

8.H-poli-pou-edioxe-ton-polemo3.jpg

8. «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», Παραμυθοχώρα, Κυριακή στις 11:00

Το πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου γίνεται αφετηρία για μια παράσταση με διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα, στην οποία συνδυάζονται τεχνική με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες και γιγαντόκουκλα, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και... πολλή μουσική και τραγούδι, γραμμένα από έναν πολυαγαπημένο τραγουδοποιό. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Παραμυθοχώρα και ζωντανεύει μουσικά με το δικό του μοναδικό τρόπο τις περιπέτειες αυτής της πόλης!

 

9.Hraklis.jpg

9. «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Κυριακή στις 11:30 και στις 15:30

Η παράσταση βασίζεται σε ό,τι έχει γραφτεί για τον Ηρακλή και τη ζωή του, ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν σαφή εικόνα γι’ αυτόν, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.

 

 

10.Aliki.jpg

10. «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…» Θέατρο Θησείον, Κυριακή στις 15:00

Μια παράσταση για τη φαντασία, την ενηλικίωση και την απελευθέρωση από κάθε μορφή καταπίεσης. Η Αλίκη με οδηγό και σύμμαχο την παιδική της φαντασία ταξιδεύει σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ παράλογου και θαυμαστού. Σε έναν κόσμο στον οποίο όλα μπορούν να συμβούν.

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία