Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ταινία που θα δούμε σήμερα- Μέρα 4η

Κι αν προσφάτως ο Ντόναλτ Τραμπ μάζεψε τα ακριβά μπουρζουάδικα μπογαλάκια του και αποχώρησε, με δυσκολία, από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική πολτική σκηνή βρίσκεται και –πιθανότατα- θα συνεχίσει να βρίσκεται μακριά από τον πολυπόθητο μεσσία της.

Σε μία, λοιπόν, προσπάθεια σάτιρας αυτής της αέναης, πλην μάταιης, προσμονής του μεσσία που θα διασώσει τα υπολείμματα του American Dream ενώ ταυτόχρονα θα επιτελέσει το καθήκον του αδέκαστου πλανητάρχη, ο Warren Beatty, μας χάρισε το 1998, το «Bulworth». Μια ταινία όπου ο ίδιος ο Beatty υποδύεται έναν γερουσιαστή σε κρίση πολιτικής ταυτότητας και –αναπόφευκτης- ειλικρίνειας. Στην καμπή του 21ου αιώνα, ο Jay Bulworth, συνειδητοποιώντας την ματαιότητα ενός πολιτκού λειτουργού ενταγμένου σε ένα σύστημα εξαρτήσεων και αδιαφάνειας, αποφασίζει να οργανώσει επι πληρωμή τον ίδιο του τον φόνο. Βέβαιος, λοιπόν, ότι πρόκειται, συντόμως, να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και την πολιτική του καριέρα, αναλώνεται στην αποκάλυψη του πραγματικού του εαυτού και σε ένα απόλυτα διασκεδαστικό carpe diem γεμάτο πολιτικές, αλλά, και ερωτικές σφαίρες.

Ο Beatty επιβεβαιώνει, εδώ, τον ρόλο του ως enfant terrible του αμερικάνικου mainstream κινηματογράφου και μας χαρίζει μία απολαυστική μαύρη κωμωδία με τα εχέγγυα της απόλυτης επικαιρότητας, ακόμα και 22 χρόνια μετά.  

 

bulworth1 texnes plus