Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες που θα δείτε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα

Αν καθίσαμε σε κάποια πλαστική καρέκλα σε κάποια ταράτσα ή σε κάποιο καναπεδάκι σε κάποια αυλή, και την ώρα που πέφτανε οι τίτλοι αρχής σηκώσαμε στα κρυφά την μάσκα για να ρουφήξουμε λίγη μπύρα, τότε η μπύρα δεν καταθέτει τα όπλα. Και ακόμα κι αν τα απανταχού θερινά σινεμά σφραγίζουν πόρτες και κατεβάζουν ρολά, η μπύρα δηλώνει παρούσα και αφήνει τον εαυτό της να μετατρέπεται ενίοτε σε ουίσκι ή σε κόκκινο κρασί και να στηρίζεται σε κομοδίνα και σε τραπέζια σαλονιού. Ανοίξτε τηλεοράσεις, απλώστε τα πόδια στον καναπέ και βγάλτε μάσκες. Το σινεμά είναι εδώ.

Δευτέρα 12/10

ΕΡΤ2 22:00- Σώμα με Σώμα

O Jacques Audiard υπογράφει μια ιστορία ανθρωπιάς και η Marion Cotillard πρωταγωνιστεί ως το ανθρώπινο πρόσωπο της ελπίδας που πεθαίνει ,πάντα, τελευταία. Μια εκπαιδεύτρια δελφινιών θα βρεθεί παράλυτη και θα συναντήσει την «καλή» πλευρά του ίδιου μας του είδους στα χέρια, την πλάτη και ολόκληρο το σώμα ενός πρώην κατ’ επίφαση αλήτη. Audiard και Cotillard αποφεύγουν τους μελοδραματισμούς και βγαίνουν κερδισμένοι ποντάροντας στην ρεαλιστική σκληρότητα της αφήγησης τους.

agnosto koritsitexnes plus

 

Τρίτη 13/10

ΕΡΤ2 22:00- Άγνωστο Κορίτσι

Σίγουρα δεν πρόκειται για την καλύτερη στιγμή των αδερφών Dardenne. Όμως, αν το καλοκαίρι προσφέρεται για διλήμματα που αφορούν έρωτες σε παραλίες ή σε βουνά με θέα θάλασσα, τότε οι κοινωνικοί προβληματισμοί των δύο Βέλγων βρίσκουν το φυσικό τους σπίτι κάτω από πικέ κουβέρτες και πίσω από ποτήρια ουίσκι. Εδώ, μία γυναίκα χτυπά το κουδούνι μιας γιατρού για βοήθεια. Εκείνη θα αρνηθεί, για να επιρρίψει –όμως- ανηλεώς ευθύνες στην συμπεριφορά της όταν η γυναίκα θα βρεθεί νεκρή το ίδιο βράδυ.

Τετάρτη 14/10

ΕΡΤ2 22:00- Η ψυχή και το σώμα

Το Ούγγρικο διαμάντι της Ίλντικο Ενιεντί έρχεται να προσφέρει την μαγεία και την ανανεωτική ορμή που χάρισε στην έβδομη τέχνη το 2017. Αφηγούμενο την ιστορία δύο ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό όνειρο, ισορροπεί άριστα ανάμεσα στον ρεαλισμό και την φαντασία, χαρίζοντας μας μια weird πλην τρυφερή ερωτική ιστορία.

deuteri manatexnes plus

Πέμπτη 15/10

ΕΡΤ2 22:00- Η Δεύτερη Μάνα

Βραζιλιάνικος ρεαλισμός δια χειρός Άννα Μουιλαέρτ. Η Βαλ, υπηρέτρια ζει αρμονικά με εύπορη οικογένεια του Σάο Πάολο μέχρι την επίσκεψη της κόρης της οικογένειας την οποία η Βαλ είχε χρόνια να δει. Μια ιστορία για μητέρες, για αφεντικά και για «δούλους» και γι’ αυτούς που (δεν) επιλέξαμε να αγαπάμε.

Παρασκευή 16/10

ΕΡΤ2 03:10- Ο Αόρατος Συγγραφέας

Μεταμεσονύχτιο Πολάνσκι ιδανικό για συμπλήρωμα σε μια βραδιά Παρασκευής που μοιραία διακόπηκε στις 12. Το τέταρτο ,λοιπόν, ή πέμπτο ποτό ο Πολάνσκι και ο Πιρς Μπρόσναν θα μας το σερβίρουν μπροστά από μια ιστορία συγγραφέων που δεν είναι συγγραφείς και πολιτικών που δεν είναι αθώοι.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία