Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: 5 ταινίες που αξίζει να δεις! Κύριο

Ο σκύλος  μου είδε το Ρόμα του Αλφόνσο Κουαρόν. Ανέβηκε στο κρεβάτι, ξάπωσε δίπλα μου με την κοιλίτσα του προς το ταβάνι και γύρισε προς την οθόνη. Κοιμήθηκε πολύ γρήγορα. Νομίζω πως η ταινία δεν του άρεσε. Και δεν μου άρεσε κι εμένα.

Ο σκύλος μου διάβασε Μαθηματικά της Δευτέρας Γυμνασίου. Ένα βροχερό απόγευμα ήρθε έξω από το παράθυρο μου, ξάπλωσε μέσα στη βροχή με την κοιλίτσα του προς το πάτωμα και έκατσε εκεί μόνος του, να με κοιτάζει να λύνω εξισώσεις και να γίνεται παπί από τη βροχή. Κοιμήθηκε πολύ γρήγορα. Νομίζω πως οι εξισώσεις δεν του αρέσανε. Και δεν μου αρέσανε κι εμένα.

Ο σκύλος μου έκανε γυμνισμό στο Πήλιο.Εγώ ξάπλωσα στην ψάθα και διάβαζα ένα βιβλίο που όλοι τυφλώνονται κι ένας σκύλος κλάιει. Σκέφτηκα «αν εγώ τυφλώθω, ο σκύλος μου αποκλείεται να κλαίει.». Εκείνος, είχε ανέβει σε έναν βράχο με μια γυμνή Γαλλίδα και κάνανε μακροβούτια. Ο σκύλος μου την κέρδιζε στο μακροβούτι. Εκείνη θύμωνε, «Ca suffit, petit chien». Ο σκύλος μου συνέχιζε να την κερδίσει. Βαρέθηκε και έφυγε. Νομίζω πως τα Γαλλικά δεν του αρέσανε. Και δεν μου αρέσανε κι εμένα.

white god

White God (2014)

Ένα κορίτσι έχει έναν σκύλο. Η μαμά φεύγει κι ο μπαμπάς αρνείται να τον κρατήσει. Μια απλή ιστορία οικογενειακών διαφωνιών, μετατρέπεται στα χέρια του Ούγγρου, Kornél Mundruczó, στην απόλυτη ιστορία εκδίκησης της ίδια της φύσης για την βία στην οποία ανηλεώς την υποβάλλουμε. Και σε μία ιστορία που μπορεί να μας κάνει να βάλουμε σε νέες βάσεις την σχέση αδέσποτου και δεσποζόμενου. Και ίσως να μας κάνει να κατανοήσουμε πως τελικά, η αγάπη του αφεντικού προς το κατοικίδιο ρέπει συχνά προς αυτή του εξουσιαστή προς τον εξουσιαζόμενο. Μια σκληρή ταινία, για γερά φιλοζωικά νεύρα.

White Dog (1982)

Δια χειρός Samuel Fuller, ήρθε το 1982, η ταινία «White Dog», βασιμένη στην πραγματικότητα της εκπαίδευσης σκύλων ώστε να επιτίθενται σε μαύρους. Εδώ, η ιστορία αφορά μία γυναίκα η οποία προσπαθεί αναστρέψει την «ρατσιστική ανατροφή» ενός τέτοιου σκύλου. Άλλη μια σκληρή ταινία, η οποία με αφορμή την δυνατότητα εκπαίδευσης της σκυλίσιας ψυχής, μιλάει για την ηχηρή απουσία της ίδιας της δικιάς μας ανθρώπινης ψυχής.

Au Hasard Balthazar (1966)

O Balthazar είναι ένας γάιδαρος που αλλάζει ανθρώπινα χέρια, ο Bresson ένας σκηνοθέτης που με τα ανθρώπινα του χέρια άλλαξε τον ρου του κινηματογράφου. Η συνάντηση τους αποδείχτηκε καλλιτεχνικά, απολύτως, γόνιμη χαρίζοντας στην κινηματογραφική ιστορία μία από τις πλέον αναγνωρισμένες arthouse ταινίες της. Σε μια ιστορία με υπνωτιστικούς ρυθμούς, ο Balthazar πηγαίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο κι από τόπο σε τόπο κι ο Bresson δημιουργεί μια παραβολή για αγίους και γι’ αμαρτωλούς.

kes movie image

Kes (1969)

Στην δεύτερη και –ίσως- καλύτερη ταινία της φιλμογραφίας του, ο Κεν Λόουτς μας αφηγείται την ιστορία ενός μικρόσωμου εφήβου της αγγλικής εργατικής τάξης και του γερακιού που αποφασίζει να φροντίσει. Μια ταινία που μιλάει ισόποσα για τρυφερότητα και εκμετάλλευση και βρίσκει την χρυσή τομή ανάμεσα στο τραγικό και στο κωμικό. Και ,εν τέλει, ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή που μπορεί να σας χαρίσει την ίδια στιγμή αβίαστο γέλιο και δάκρυ κορόμηλο.

zoi pi texnes plus

Life of Pi (2012)

Ο Ang Lee, το 2012, μοιάζοντας να έχει βαρεθεί τον ίδιο του τον βαρύγδουπο κινηματογραφικό εαυτό, αφηγείται στο κοινό την ιστορία του Pi και της τίγρης του. O Pi και ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, η τίγρης που εξέτρεφαν οι γονείς του στον ζωοολογικό τους κήπο,  θα βρεθούν μεσοπέλαγα, μοναδικοί επιζώντες ενός τραγικού ναυαγίου. Και προκειμένου να κερδίσουν το παιχνίδι της επιβίωσης, θα αναπτύξουν μία πολύ ιδαίτερη σχέση. Μία ταινία που προσεγγίζει σεναρικά και αισθητικά το θέμα της με παιδιάστικη αφέλεια, προσφερόμενη, όμως, για μία απολαυστική κινηματογραφική βραδιά για όλη την οικογένεια.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία