Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση«Γουόντερλαντ»

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση«Γουόντερλαντ», τo Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο 104 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο  και  μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

 

Ο κύκλος των παραστάσεων για το έργο «Γουόντερλαντ» που έγραψε η Ηρώ Κισσανδράκη, σκηνοθέτησε η Θάλεια Γρίβα και παρουσιάζεται στο θέατρο 104, ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Δανίκας, Ηρώ Κισσανδράκη, Έλενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Γερολυμάτος.

Μία ακόμα «Αλίκη» ή ιστορία της «Α»;

Η «Αλίκη» του Λούις Κάρολ αλλάζει και μεταμορφώνεται στην «Α» του Γουόντερλαντ. Ενός άχρονου και δυστοπικού περιβάλλοντος όπου όλοι υπακούουν στις εντολές της «Κυρίας». Το «Γουόντερλαντ» έχει δικούς του κανόνες και κατοίκους με μοναδικές ιδιαιτερότητες. Ο Πιλοφόρος, ο Γάτος, ο Λαγός, ο Ποντικός και η Κάμπια περιμένουν στωικά να πιούν το τσάι τους ελπίζοντας σε μια ακόμα παρουσία της «Αλίκης» τους. Εκείνη όμως όχι μόνο δεν τους θυμάται αλλά ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την έξοδο. Το ταξίδι της θα διαρκέσει περισσότερο από ότι εκείνη υπολογίζει αλλά μόνο έτσι θα μπορέσει να βρει την αλήθεια που αναζητά.

Το «Γουόντερλαντ» φέρει την υπογραφή της Ηρώς Κισσανδράκη στη συγγραφή και της Θάλειας Γρίβα στη σκηνοθεσία και είναι βασισμένο στους πιο σημαντικούς ήρωες της ιστορίας του Λούις Κάρολ. Το κείμενο είναι ανατρεπτικό στη σκέψη και αρκετά σύγχρονο με αποτέλεσμα το φανταστικό σύμπαν της «Χώρας των Θαυμάτων» να μετουσιώνεται σε «Γουόντερλαντ», σε ένα τόπο ονειρικό όπου όλα τα προβλήματα σβήνουν. Οι ήρωες, ο καθένας ξεχωριστά, πραγματοποιούν τη δική τους πορεία μέσα στο έργο, με σκοπό να απεγκλωβιστούν από τους προσωπικούς τους δαίμονες, αποδεικνύοντας πως η «Γουόντερλαντ» μπορεί τελικά για κάποιους να είναι επιλογή.

Το σενάριο τηρεί έναν αυστηρά κινηματογραφικό χαρακτήρα, με τις σκηνές να εναλλάσσονται η μία μετά την άλλη χωρίς να καταλαβαίνεις πως ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ένα ταξίδι στο χρόνο. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα συμβάλει καίρια το ηχητικό περιβάλλον που έστησε ο Γιώργος Μιζίθρας αλλά και οι εικαστικές δημιουργίες της Μάρθα Φωκά που υπογράφει τις μάσκες της παράστασης.

Στο cast της παράστασης συναντάμε τους Κωνσταντίνο Δανίκα, Ηρώ Κισσανδράκη, Έλενα Μεγγρέλη και Δημήτρη Γερολυμάτο οι οποίοι ακολουθούν τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θάλειας Γρίβα και μας διηγούνται την ιστορία της «Α.Λ.Ι.Κ.Η.Σ.».Με όπλα τους την υπερβολή και την τρέλα, θα σας κεράσουν ένα «φανταστικό» φλιτζάνι τσάι ανοίγοντας τις πύλες του «Γούοντερλαντ».

Άραγε εσείς θα κλείνατε μία θέση στο «Γουόντερλαντ»;

Συντελεστές:

Σύλληψη – Δραματουργία: Ηρώ Κισσανδράκη

Σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα

Σκηνικά – Κοστούμια: Roger Legrand

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Μουσική Σύνθεση – Ηχητικό Περιβάλλον: Γιώργος Μιζίθρας

Κίνηση – Χορογραφίες: Χριστιάνα Κοσιάρη

Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρώ Κεσίλογλου

Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη

Μακιγιάζ: Ματίλντα Κονόμη

Δημιουργία Αφίσας – Φωτογραφίες Παράστασης: Dealú

Είδος: Ψυχολογικό Ονειρόδραμα

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Δανίκας, Ηρώ Κισσανδράκη, Έλενα Μεγγρέλη, Δημήτρης Γερολυμάτος.

Παραγωγή: UrbanTheatre


Στην παράσταση ακούγεται η φωνή της
Ιωάννας Ασημακοπούλου.


Info:
Τοποθεσία:
Θέατρο 104 (Σκηνή Black Box), Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός
Ημερομηνία: Σάββατο και Κυριακή στις 21.15. Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2020. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103455020
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ-μειωμένο
Προπώληση: Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/wonderland/

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία