Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε Προσκλήσεις Για Την παράσταση «Πόρτες» στο θέατρο Σταθμός

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πόρτες», για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21:00 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 21:00

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε τη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο, αλλά και την ημέρα που θέλετε να δείτε την παράσταση (π.χ Μαρία Παπαδοπούλου Κυριακή) και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει το Σάββατο το πρωί 5 Οκτωβρίου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

 

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του «Ολονύκτιου Αφιερώματος στη Χρύσα Σπηλιώτη», το Θέατρο Σταθμός και το Φεστιβάλ Αναλόγιο συνεχίζουν τη συνεργασία τους και την προβολή του έργου της σπουδαίας συγγραφέως. Το έργο Πόρτες σε σκηνοθεσία Μιχαέλας Αντωνίου που έκλεισε την οκτάωρη εκδήλωση του Αφιερώματος της 21ης Σεπτεμβρίου και απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια και αντιδράσεις, τώρα θα παιχτεί για οκτώ ακόμα παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου στις 21:00.

Οι Πόρτες, το τελευταίο πολυπρόσωπο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου το 2012, σημειώνοντας μία σημαντική στιγμή στο σύνολο του έργου της. Η δομή του έργου χαιρετίζει της απαρχές του θεάτρου μας, καθώς τρεις ηθοποιοί παίζουν πολλαπλούς ρόλους και εξυφαίνουν μία ιστορία μνήμης και τραύματος, δοκιμάζοντας τα όρια μεταξύ δυνατών συναισθημάτων και ακραίων συμπεριφορών. Η ψυχανάλυση γίνεται το εργαλείο-μαγικό ραβδί που θα προκαλέσει την κεντρική ηρωίδα, Νίκη, να αναμετρηθεί με την ιδιόμορφη φοβία της: τον πανικό του να διαβαίνει μία πόρτα μαζί με άλλους.

Οι Πόρτες είναι ένα έργο γραμμένο από μια συγγραφέα-ηθοποιό, που γνώριζε την ουσία του θεάτρου και τα μυστικά της σκηνής, ενώ οι σκηνικές ανατροπέςπου το διατρέχουν αποτελούν πρόκληση για κάθε ηθοποιό. Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται από αμεσότητα και χιούμορ, αποδίδοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη σοβαρότητα που απαιτεί η δημιουργία. Η παράσταση μάς προσκαλεί να απολαύσουμε ένα έργο με εντάσεις και θεατρικότητα, μέσα από τις ερμηνείες νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Η θεατρική ομάδα «οι σημείο Ψ.» δημιουργήθηκε στους κόλπους του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με αφορμή τις Πόρτες της Χρύσας Σπηλιώτη και σκοπό να περιπλανηθεί στα μονοπάτια του θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μιχαέλα Αντωνίου

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Αφροδίτη Αναστοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίλια Γιακουμάκη

Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Κουσαθανάς

Διανομή:

Λίνος Αρσένης (Παππούς/Γιατρός)

Άγγελος Παππάς (Πατέρας / Νεαρός Α’ / Αγόρι / Θόδωρος / Νεαρός Β’)

Αγγελική Στρατάκη (Γιαγιά / Νίκη / Μητέρα)

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αναλόγιο

Καλλιτεχνική και επιστημονική εποπτεία: Σίσσυ Παπαθανασίου

Επιμέλεια Αφιερώματος στη Χρύσα Σπηλιώτη: Ναταλία Κατσού

Και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο και Κυριακή 5 και 6, 12 και 13, 19 και 20, 26 και 27 Οκτωβρίου στις 21:00

Διάρκεια: 67’

Γενικές Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό: 15€

Φοιτητικό: 12€

Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10€

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία