Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «On Ego»

 

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «On Ego », τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 21:00

Για να δηλώσετε συμμετοχή αφήνετε σχόλιο κάτω από άρθρο το όνομά σας και τον φίλο/η που θέλετε να δείτε την παράσταση  και κάντε share το άρθρο στο προφίλ σας. 

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς 

 

«ON EGO»

του Μικ Γκόρντον

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ VIVA

Προνομιακή τιμή προπώλησης μόνο 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις

Η προσφορά ισχύει για αγορά εισιτηρίων μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου

Η προπώληση ξεκίνησε:

https://www.viva.gr/tickets/theater/on-ego/

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της «Κληρονομιάς» του Μαριβώ, ο Γιάννης Νταλιάνης επανέρχεται με μια νέα παραγωγή της ομάδας ZERO GRAVITY (που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού). Μεταφράζει και σκηνοθετεί ένα συγκλονιστικό σύγχρονο έργο που έκανε αίσθηση στο Λονδίνο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου. Πρόκειται για το «On Ego», του διακεκριμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μικ Γκόρντον, που βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Η Σιωπηλή Χώρα» του σημαντικού νευροεπιστήμονα Πωλ Μπροκς.

To «On Ego» διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες, ένα θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: Πώς η σάρκα γίνεται πνεύμα; Πώς τα 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου μας δημιουργούν την συνείδηση ενός εαυτού; Υπάρχει κάτι άλλο μέσα μας εκτός από μια σύνθεση υλικών στοιχείων;

Η Αγάπη, ο Έρωτας, η Πίστη, η Προδοσία, η Μνήμη και η Απώλεια μπαίνουν στην εξονυχιστική παρατήρηση του απεικονιστικού μαγνητικού τομογράφου, όμως το ερώτημα θα παραμείνει ως το τέλος προς τους θεατές: εσείς θα πατούσατε το πράσινο κουμπί της τηλεμεταφοράς;

Ο Γιάννης Καπελέρης έχει αναλάβει τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του Άλεξ, του επιστήμονα που γίνεται ο ίδιος πειραματόζωο, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη το ρόλο της Άλις, της συζύγου του, που θα βρεθεί απέναντι σε συγκλονιστικά διλήμματα και ο Θανάσης Βλαβιανός τον μυστηριώδη ρόλο του Ντέρεκ, πατέρα της Άλις και υπεύθυνου των πειραμάτων. Την διανομή συμπληρώνουν σε δυο κρίσιμους ρόλους ο Γιώργος Κορομπίλης και η Χρύσα Νταή.

Ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση θα παίξει η τεχνολογία και το video art που ανέλαβε ο Παντελής Μάκκας, όπως και η μουσική του Νίκου Κυπουργού με συνεργάτη τον Κώστα Λώλο, ενώ το τραγούδι “Βήματα χορού” της παράστασης θα τραγουδήσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανέλαβε η Άρτεμις Φλέσσα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Video Art: Παντελής Μάκκας

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κυπουργός, Κώστας Λώλος

Τραγούδι: Ελεονώρα Ζουγανέλη

Φωτογραφίες - γραφιστικά: Σπύρος Περδίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Νταή

Βοηθός video artist: Άννα Μπίζα

Κατασκευή Σκηνικών: Gedy Kousi

Στον ήχο και στα φώτα: Θάλεια Δαρκαδάκη

Σύβουλος νευροεπιστήμων: Βασίλης Πελεκάνος

Σύμβουλος ψυχολόγος: Καλή Βοϊκλή

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ: Γιάννης Καπελέρης

Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Θανάσης Βλαβιανός

Γιώργος Κορομπίλης

Χρύσα Νταή

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ZERO GRAVITY

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 14 Μαρτίου

ΛΗΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Μ. Τρίτη 19 Απριλίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 & 12 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100΄

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ VIVA

Προνομιακή τιμή προπώλησης μόνο 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις

Η προσφορά ισχύει για αγορά εισιτηρίων μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου

Η προπώληση ξεκίνησε:

https://www.viva.gr/tickets/theater/on-ego/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία